20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
«Дюна 3»: що вже відомо про третю частину
«Дюна 3»: що вже відомо про третю частину

«Дюна 3»: що вже відомо про третю частину

Режисер Дені Вільньов розкрив, що вже працює над наступним розділом своєї науково-фантастичної франшизи «Дюна», який має стати останнім у трилогії про Пола Атріда, також відомого як Муад'Діб та Лісан аль-Гаїб.

«Дюна 3» буде завершенням трилогії, заснованій на творах пиьменника-фантаста Френка Герберта, і вона може називатися «Дюна: Месія» («Dune: Messiah»), як друга книга Герберта з циклу «Дюна», що вийшла у 1969 році.

На початку квітня студія Legendary Pictures оголосила, що офіційно дає зелене світло Вільньову на «Дюну 3», і у режисера дуже амбітні на неї плани, адже у березні він заявив, що зніматиме «третю частину тільки тоді, коли буде впевнений, що вона буде краща за другу».

Очікується, що у третій «Дюні» в образі месії повернеться Тімоті Шаламе, тим часом у принцеси Ірулан, яку в другому фільмі втілила Флоренс П'ю, буде значно більша роль головна жіноча роль. Адже наприкінці стрічки «Дюна: Частина друга» Пол Атрід оголосив, що збирається заключити з нею політичний шлюб, відштовхнувши свою кохану Чані (Зендея).

Спочатку Вільньов планує створити сильний сценарій «Дюни 3», тож її доведеться почекати. Тим часом він також збирається екранізувати роман-фіналіст Пуліцурівської премії «Nuclear War: A Scenario» письменниці Енні Джейкобсен, як повідомляє сайт Variety.

Перша «Дюна» отримала 6 премій «Оскар» і заробила в прокаті $407,6 млн, тоді як друга «Дюна», премєра якої відбулася наприкінці лютого, вже заробила більше $708,5 млн, ставши найкасовішим фільмом 2024 року.

Источник материала
Поделиться сюжетом