20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
За два роки парламентарі отримали сім мільярдів гривень доходу. Значна частина — це гроші Порошенка
За два роки парламентарі отримали сім мільярдів гривень доходу. Значна частина — це гроші Порошенка

За два роки парламентарі отримали сім мільярдів гривень доходу. Значна частина — це гроші Порошенка

Сукупний дохід чинних депутатів Верховної Ради за 2022-2023 роки склав понад сім мільярдів гривень, повідомляють аналітики YouControl, які проаналізували їхні декларації за останні два роки.

Загалом у доступі виявили 391 декларацію, в той час, як у парламенті налічується 401 депутат.

42% від загальної суми доходів припадає на депутатів «Європейської Солідарності», це понад три мільярди гривень. Водночас 95%, тобто 2,9 мільярда — це дохід Петра Порошенка.

Доходи найчисельнішої фракції, «Слуга Народу», за два роки склали 1,33 мільярда гривень, або 18% від сукупного доходу всіх парламентарів. Найменший сукупний дохід отримала фракція «Голос» — 44,5 мільйона гривень.

Депутати «Батьківщини» задекларували 272 мільйони гривень. Доходи Андрія Пузійчука за рік зросли у 200 разів — він отримав у подарунок від дружини частки у капіталах кількох компаній.

Партія «За майбутнє» сукупно отримала понад 387 мільйона гривень. Найбільше задекларував Степан Івахів — більш як 536 мільйона за два роки. А найменше отримав Ярослав Дубневич (503 тисяч), якого оголосили в міжнародний розшук за обвинуваченням в заволодінні майном держави на суму 2,1 мільярда гривень.

Забудовник Вадим Столар, що входить до групи «Відновлення України», задекларував у 2022 році майже 250 мільйонів, і за рік його дохід зменшився у 50 разів до п’яти мільйонів гривень.

Порівняно з 2022 роком середній рівень зарплат депутатів зріс на 36% — до 638 тисяч гривень. Найбільша зарплата у членів фракції «Слуги Народу» Руслана Стефанчука (949 тисяч) та Олександра Мережка (843 тисяч).

    Коментарі:

    Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

    *Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

    Источник материала
    Поделиться сюжетом