20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Данські студенти розробляють проєкти відновлення Миколаївщини
Данські студенти розробляють проєкти відновлення Миколаївщини

Данські студенти розробляють проєкти відновлення Миколаївщини

Студенти урбан-дизайну Данської академії архітектури в Копенгагені з березня працюють над відновленням Миколаївської області, повідомляє LIGA.Life.

Програма Urbanism & Social Change є ініціативою самої Данської академії. З українського боку до неї залучили агенцію просторового розвитку Restart.

19 студентів віддалено працюють над дев’ятьма проєктами у таких напрямках — енергетика, укриття, природа, громада і мобільність. Сім проєктів зосереджено на відновленні міста Вознесенськ, один — на відбудові Миколаєва, і ще один проєкт — на селах області. Їх мають завершити до кінця травня.

Студентів координує в Копенгагені архітекторка Restart Дар’я Боровик: знайомить із Вознесенськом, пояснює культурні аспекти, показує фото звідти та відео з місцевими людьми тощо.

«Для нас найбільша проблема — бути віддаленими. Ми не бачили цих міст, для яких розробляємо проєкти, не знаємо тонкощів місцевої культури, не знаємо жорстокості війни», — зазначає один із кураторів програми Ян Лораккер.

Програма Urbanism & Social Change не передбачає реалізацію проєктів. Однак, якщо хтось зі студентів захоче втілити власну ідею, то може звернутися до одного з численних данських фондів і програм підтримки.

  • #Архітектура
  • #Відбудова
  • #Миколаїв

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Источник материала
Поделиться сюжетом