17 июня, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
День Києва — 2024: які події варто відвідати
День Києва — 2024: які події варто відвідати

День Києва — 2024: які події варто відвідати

Музично-культурний фестиваль з відомими українськими виконавцями, екскурсія на двоповерховому автобусі та квест з подарунками — такі події відбуватимуться в столиці впродовж вихідних.

Які заходи, присвячені Києву, варто відвідати? Ми ділимося в добірці. 

Виставка «У синергії з містом» 

Де: галерея Avangarden
Коли: з 24 травня

Цей проєкт — спроба митців дослідити взаємовплив Києва та його мешканців, подивитись на знайомі ландшафти під новим кутом та поділитись прихованими від широкого загалу місцями столиці. 

«У цьому дослідженні невідомого Києва випливає глибша істина: Київ — не статична сутність, застигла в часі, а динамічний організм, який розвивається разом із суспільством», — розповідає співзасновниця галереї Avangarden Каріна Качуровська. 

У межах експозиції презентують фото, графіку, живопис, світлові інсталяції, а також поезію. Через різні форми художники демонструють, як у сучасному мегаполісі співіснує багата історія, неймовірної краси та цінності культурна спадщина, повсякденне життя та реальність воєнного часу.

POP-UP від SupportbyPoustovit та KSENIASCHNAIDER

Де: Михайлівський провулок, 24
Коли: 25-26 травня

До Дня Києва SupportbyPoustovit та KSENIASCHNAIDER організовують спільний POP-UP. Відвідувачі можуть придбати речі обох брендів: сорочки, худі, бейсболки тощо. Серед одягу — футболки із серії «Мости», 30% з продажу яких  SupportbyPoustovit спрямує на підтримку ЗСУ. 

Благодійна екскурсія Києвом від CHER`17

Коли: 24-26 травня

Команда CHER’17 розробила спеціальний маршрут Києвом, яким три дні поспіль курсуватиме святковий двоповерховий автобус-кабріолет. Екскурсія триватиме 40 хвилин і розпочнеться з легендарної Площі Українських Героїв (вул. Велика Васильківська, 12). Далі автобус вирушить до Золотих воріт повз червоний корпус КНУ імені Тараса Шевченка, потім — на Михайлівську площу і Хрещатик, звідти — на Паркову алею, після чого відвідає монумент «Батьківщина-мати». Фінальною локацією стане стадіон «Олімпійський». 

Місця розподілятимуться за принципом живої черги. Потрапити на екскурсію можна з 24 по 26 травня о 16:00, 18:00 та 20:00. На вихідних маршрут також йтиме о 12:00 та 14:00.

Виставка «Київ вночі»

Де: Музей історії міста Києва
Коли: з 21 травня

Ніч — особлива пора, яка має сповнюватися дивами та спокоєм, а не тривогами та вибухами. Проєкт «Київ вночі» занурює відвідувачів у приємні спогади та мрії про такі бажані прогулянки улюбленими місцями столиці.

«Цією виставкою ми прагнемо дати кожному нашому відвідувачу змогу хоч на деякий час повернутись у Київ, де нічне життя вирувало, а не завмирало», — поділилась генеральна директорка Музею історії міста Києва Діана Попова.

Експозиція пропонує роботи Миколи Мурашка, Олександра Животкова, Ганни Криволап, Анатолія Марчука та інших митців.

Благодійні читання Ярини Чорногуз та Артура Дроня

Де: «Сенс на Хрещатику»
Коли: 26 травня / 17:00

Поети та військовослужбовці Ярина Чорногуз і Артур Дронь проведуть благодійні читання в «Сенсі на Хрещатику». Відвідувачі зможуть поспілкуватися з авторами та послухати поезію з їхніх збірок: «Тут були ми» та «[dasein: оборона присутності]».

Збиратимуть для підтримки побратимів Артура — 125 бригади територіальної оборони. Для участі потрібно зареєструватися. 

Фестиваль «V`YAVA Єднання»

Де: Aртзавод Платформа
Коли: 23-26 травня

На відвідувачів чекають виступи українських артистів у різних форматах: від традиційних мелодій до сучасних електронних бітів, від потужних рок-лайвів до камерних концертів. На пʼятьох тематичних сценах гратиме понад 60 музикантів, серед них — ONUKA, Go-A, СКАЙ, O.TORVALD, ZIFERBLAT та Саша Чемеров. Також на події будуть сучасні та автентичні майстеркласи від українських майстрів, денні та вечірні артоб’єкти, а також чемпіонати з брейк-дансу та сучасних танців. 

Мета події — зібрати 3 мільйони гривень на потреби 3-ї окремої штурмової бригади та закупівлю для лікарень прифронтових областей інкубаторів для новонароджених разом з United24.

Квест до Дня Києва

Коли: 26 травня / 10:00

Курований гід Києвом Hey Guide спільно з Fujifilm Ukraine підготували маршрут із сімома знаковими місцями столиці. Початок квесту буде 26 травня на локації, якою Hey Guide поділиться на своїй сторінці в Instagram. Учасники отримають паспорт киянина, який треба заповнити пам’ятними фотографіями. Їх робитимуть на камеру Instax під час прогулянки. Зібравши всі шість кадрів у паспорт, на останній точці учасники можуть виграти подарунок.




Источник материала
Поделиться сюжетом