17 июня, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Львів’ян кличуть на лекцію “Рікі і Морті, Сімпсони і Шрек. Мультфільми #для_дорослих”
Львів’ян кличуть на лекцію “Рікі і Морті, Сімпсони і Шрек. Мультфільми #для_дорослих”

Львів’ян кличуть на лекцію “Рікі і Морті, Сімпсони і Шрек. Мультфільми #для_дорослих”

У вівторок, 28 травня 2024 року о 18:00 у Львівському палаці мистецтв (вул. М.Коперника, 17) відбудеться лекція Анастасії Баукової та Андрія Погорілова “Рікі і Морті, Сімпсони і Шрек. Мультфільми #для_дорослих”.

Подія організована у співпраці Українського Фотографічного Товариства (УФОТО), Львівського Фотомузею та Львівського палацу мистецтв.

Усі дорослі люблять мультики. У кожного дорослого є свій улюблений сюжет мультфільму, а любов до певних сюжетів формує коло однодумців. Перегляд мультфільмів в дорослому віці сповнене не аби яких відкриттів, адже з висоти досвіду помічаєш різноманітні сенси та символи, які були попросту незрозумілими дітям. Чого тільки вартий добре знані «Жив був пес», “Козаки” чи «Капітошка»?

Деякі мультфільми, як от «Сімпосни» чи «Рік і Морті» формують цілі покоління молоді і є віддзеркаленням колективної свідомості націй. Тло і знаки мультфільмів стали добрим джерелом для творення мемів, а фрази персонажів стали таємними кодами спілкування поколінь.

Ваги феномену анімаційних фільмів (а більш зрозумілою мовою – мультфільмів) надає той факт, що ці твори щороку висуваються на «Оскар» і інші престижні нагороди в галузі кіно.

Здебільшого культові мультфільми, насамперед «Шрек» є творами про подружнє життя, а не розвага для дітлахів. Саме тому, у новій лекції Анастасії Баукової та Андрія Погорілова поговоримо про історію в мультиках для дорослих та подивимось на феномен анімаційної культури крізь призму психології.

До та після події гостинно пригощатиме Кава Старого Львова. Традиційно дякуємо нашим інформаційним друзям Агенції інформації та аналітики “Гал-інфо” та Українське радіо. Львів  за активний розголос.

Роман МЕТЕЛЬСЬКИЙ

Источник материала
Поделиться сюжетом