17 июня, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
День Києва: столиця в об'єктиві українських митців
День Києва: столиця в об'єктиві українських митців

День Києва: столиця в об'єктиві українських митців

У час, коли Україна переживає складні випробування, Київ залишається символом стійкості, незламності та надії. Щороку в останню неділю травня Київ перетворюється на сцену заходів, концертів та виставок, відзначаючи свою історію, культуру та досягнення. Цьогоріч ми зібрали колекцію фотографій, створених українськими митцями у столиці. Ці знімки — не просто краєвиди та будівлі, це моменти життя, емоції та історії людей про силу, єдність і красу.

Василина Врублевська

"Ці фото з нарису про Київ, які я почала знімати наприкінці навчання в школі, на початку 2000-х років. Це було спостереження та вивчення Києва, вже у більш старшому віці, коли починаєш занурюватися в доросле життя та місця, коли люди навколо тебе починають змінюватися. Це було абсолютне щастя — зростати в такому місті, яке відкривається поступово та повільно, але тим міцнішим залишається з ним звʼязок".

Олексій Березовський

"Архангел Михаїл — символ Києва. Мені завжди він дуже подобався. Після початку повномасштабного вторгнення ця фотографія ніби змінила своє значення для мене. Архангел, що втратив одне крило, але все ще стоїть, асоціюється в мене з Києвом в перші тижні вторгнення і з Україною в цілому, яка обов'язково вистоїть попри все".

Саша Курмаз

"Я обрав ці місця в Києві, тому що, на мій погляд, вони найбільш точно передають час в якому ми зараз перебуваємо. Мені так відчувається".

GORSAD

"Це фото для мене як повернення до дитинства, коли з батьками ми проводили в Києві багато часу. За багато років тут практично нічого не змінилося, тільки з'явився новий скейтпарк, і тепер багато молоді проводить там свій вільний час".

Владислав Андрієвський

"Це фото було зроблено на Майдані Незалежності на початку весни 2019 року. Я обрав його, тому що воно не дає мені забути про те, що янголи серед нас. Я дійсно в це вірю".

Аня Брудна

"Київ асоціюється мені з літом, тому обрала фото з літніми спогадами. На фото — перехід в ТЦ "Глобус" на Хрещатику. Фотографію зробила під час прогулянки містом. Це був той особливий день, коли ви з друзями виходите з дому і гуляєте з ранку до вечора, мандруючи містом без конкретної мети та плану, просто в задоволення. Такий собі безтурботний та щасливий день, як у дитинстві".

Олена Субач

"Влітку минулого року я приїхала на кілька днів до Києва і зауважила, що в просторі міста присутні обʼєкти, які майже відсутні у Львові — радянські клумби. Вони вирізнялись формою, розмірами, висадженими рослинами, ці новинки (для мене) в міському пейзажі підкреслювали факт того, що життя триває — квіти безапеляційно тягнулись до сонця. Виникало та непокоїло питання: як може земля, залита кров’ю і наповнена мертвими тілами, народжувати нове життя? Щоб впорядкувати думки та враження я почала працювати над проєктом "Рослини, які виросли у 2023 році, відкидають більші та чорніші тіні"".



Источник материала
Поделиться сюжетом