17 июня, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Як же з сої приготовити каву? Рецепт столітньої давності
Як же з сої приготовити каву? Рецепт столітньої давності

Як же з сої приготовити каву? Рецепт столітньої давності

Соя

В мене склалося враження що на початку двадцятого століття у Львові каву варили з дуже різних, часом зовсім не кавових зерен. Сьогодні,  гортаючи давню періодику у пошуках кавової недільної цікавинки, знайшов цікавий допис Ірини Підгірної про те, як у Львові майже сто років тому готували каву зі сої. Разом з незмінним партнером Торговою Маркою Кава Старого Львова, хочу поділитися своєю газетною знахідкою.

Ця розкішна стаття була надрукований в в газеті “Народня справа” від 15 лютого 1931 року. Авторкою статті є Ірина Підгірна. Для збереження атмосферності залишаю текст без змін і правок.

Кава

Як же з сої приготовити каву?

Виполочіть зерно сої, насипте її до горшка, залийте водою і най раз закипить, щоб змякла. Після цього відцідіть сою. Юшку дайте до зупи, або ужийте її до їжі звірятам. Відціджену сою висипте на бляшку чи дечко, най висохне. Після цього на пательні сою підсмажте, потім змеліть її, як каву, і все готове.

Я дуже захвалюю цю каву і почуваю себе здоровше.

Ще одно цікаве спостерігла я при робленю кави зі сої, а саме: коли Ви зварите сою до кави, то ця недоварена соя є дуже смачна. Має смак волоських горіхів. Ще смачніша, коли Ви її підсмажуєте на пательні. Соя тоді цілком заступить американські горішки. Спробуйте. Я наприклад від своїх дітей в час смаження сої не можу обігнатися.

Я переконана, що ще рік-два і ми чужої кави не будемо потребувати.

Кава

Ірина Підгірна.

Як на мене, цей напій важко назвати кавою, але цікавий смак у ньому мабуть був. Та я відношуся до поціновувачів традиційної кави і не впевнений що погоджуся на альтернативу. Хіба, в якості експерименту щоб краще відчути смак справжньої кави.

Роман МЕТЕЛЬСЬКИЙ

Джерело:

Як же з сої приготовити каву?/Ірина Підгірна // Народня справа. – 1931. – 15 лютого (Ч. 7). – С. 9.

Источник материала
Поделиться сюжетом