Порятунок від спеки. Готуємо холодну каву фрапе в домашніх умовах
Порятунок від спеки. Готуємо холодну каву фрапе в домашніх умовах

Порятунок від спеки. Готуємо холодну каву фрапе в домашніх умовах

Кава фрапе

Сьогодні, в рамках недільної кавової рубрики,  разом з нашим хорошим партнером Торговою Маркою Кава Старого Львова, хочу поділитися з вами рецептом приготування кави фрапе від Євгена Клопотенка.

Піниста та холодна кава фрапе — ваш порятунок від спеки цього сезону. Тим більше, що приготувати її зовсім нескладно, навіть якщо під рукою лише розчинна кава. Фрапе — це кавовий напій, що складається власне з завареної кави, льоду, молока та інколи цукру, що збиті разом до приємної однорідної консистенції. Також радимо спробувати каву кортадо, ще один дуже простий в приготуванні рецепт.

Як приготувати еспресо

Для приготування фрапе вам знадобиться 40 мл еспресо. Звісно, найкраще готувати таку каву у спеціальній еспресо машині, адже саме приготований під тиском еспресо може вважатися справжнім. Втім, зрозуміло, що у більшості дома не стоїть така коштовна техніка, тож приготувати каву для фрапе можна у гейзерній кавоварці (моці), аеропресі або заваривши каву у джезві. В останньому випадку каву слід процідити від гущі, адже часточки мелених зерен можуть зіпсувати смаку лате.

Для розчинної кави. Якщо ж ви п’єте лише розчину каву, для вас хороші новини. Традиційно для фрапе використовували саме розчинну каву. Щоб заварити “еспресо” з розчинної кави залийте 4 ч. л. гранул 2 ст. л. гарячої води та перемішайте до однорідності, за бажанням додайте цукор.

Альтернативні види молока

Обирайте молоко, що вам більше до вподоби, я, до прикладу, використав безлактозне, бо воно легше для шлунка. Якщо ви не вживаєте продуктів тваринного походження, можна використати альтернативні види молока, наприклад вівсяне.

Як приготувати каву фрапе

Інгредієнти

Фрапе: покроковий рецепт

Крок 1

Підготуйте склянку, об’ємом не менш як 400 мл. У чашу занурювального блендера (або блендера-шейкера) додайте 40 мл еспресо, 2 ч. л. цукру, 200 мл молока, 2/3 склянки льоду та перебийте інгредієнти до однорідності.

Крок 2

Отриманий напій перелийте у високу склянку та подавайте. За бажанням, можна додати кілька кубиків льоду, щоб напій довше залишався холодним.

Ставте нам питання й пишіть коментарі. Ми проробляємо кожен рецепт, перш ніж поділитись з вами, тому нам важливо розуміти чи все у вас виходить. Якщо щось пішло не так, ми обовʼязково допоможемо.

Така прохолодна кава в час літньої спеки мала б засмакувати кожному шанувальнику.  Мені смакує, а вам?

Роман МЕТЕЛЬСЬКИЙ

Источник материала
Поделиться сюжетом