У Чернівцях триває міжнародний кінофестиваль Миколайчук OPEN
У Чернівцях триває міжнародний кінофестиваль Миколайчук OPEN

У Чернівцях триває міжнародний кінофестиваль Миколайчук OPEN

Про це передає "Еспресо.Захід". 

Миколайчук OPEN  став однією з перших масштабних культурних подій в офлайн-режимі від початку великої війни.  Базовим майданчиком фестивалю у Чернівцях є Культурно-мистецький центр імені Івана Миколайчука. Події проходять також в артпросторі "Іван-хаб" і музеї творчості Миколайчука.

Цьогоріч у програмі фестивалю є фільми з Каннського і Венеційського фестивалів, горори, авторська кінофантастика, нові роботи лауреатів "Оскару". Всього за 9 днів покажуть понад 50 картин.

Програма фестивалю на неділю, 16 червня

  • 11:00 – "Палаюча хмара", реж. Лю Сиї. Щоб довести існування справжнього кохання, у небесному царстві на випадкового хлопця наклали прокляття — все, що він цілував, одразу ж поринало у глибокий сон. Локація: центр імені Івана Миколайчука. Вхід за квитками та абонементами.
  • 13:30 – "Нещадна спека", реж. Альберт Господарськи. У світі, якому загрожує уламок Сонця, що несеться до Землі, вісімнадцятирічний хлопець опиняється без грошей дорогою до котеджу друга в незнайомому містечку. Локація: центр імені Івана Миколайчука. Вхід за квитками та абонементами.
  • 15:45 – "Дальній постріл" , реж. Гао Пенг 1980-ті роки, північний схід Китаю. Колишній стрілок на ім'я Гу Сюебін став звичайним охоронцем на заводі, де повсяк час стаються крадіжки. Під час однієї зі змін він ловить підлітка — сина жінки, у яку закоханий і намагається повернути його на правильний шлях. Локація: центр імені Івана Миколайчука. Вхід за квитками та абонементами.
  • 18:30 – Церемонія відкриття та показ "Мертві не завдають болю" реж. Віґґо Мортенсен. Події стрічки розгортаються у 1860-х роках у США. На глядача чекає історія кохання під час Громадянської війни у штатах. Локація: центр імені Івана Миколайчука. Вхід за квитками та абонементами.

З повною програмою фестивалю можна ознайомитися за покликанням.



Источник материала
Поделиться сюжетом