5 факторів, які треба врахувати для вдалого макіяжу очей влітку
5 факторів, які треба врахувати для вдалого макіяжу очей влітку

5 факторів, які треба врахувати для вдалого макіяжу очей влітку

Літо – це час розважатись на сонці, засмагати, веселитись і просто проводити час на свіжому повітрі. Але спека та вологість можуть стати великою проблемою для тих, хто полюбляє макіяж. Якщо хочеш, щоб твій мейк лишався бездоганним від ранку й до смерканку, без неприємних сюрпризів, важливо врахувати наступні 5 факторів при виборі продуктів та кольорів.

1. Стійка косметика

Літня погода може бути не просто спекотною, але ще й вологою. Через це тіні розмазуються й тьмяніють, а туші – осипаються. Тому важливо використовувати стійкі, а особливо – водостійкі засоби, щоб макіяж лишився незмінним навіть у найспекотніші дні.

Що шукати:

  • Праймери. На літо праймери як для повік, так і для вій, є справжнім мастхевом у косметичці. Вони створюють основу для косметики, допомагають триматись довго, мати яскравіший колір.
  • Стійка туш для вій. Наприклад, водостійка туш для вій Variété від Eveline Cosmetics допоможе не лише створити ефектний погляд, але й триматиметься довго. Продукт не осипається, не розмазується і залишається на віях так довго, як тобі потрібно, роблячи їх довгими, пухнастими та об’ємними.
  • Водостійка підводка для очей. Якщо полюбляєш малювати стрілки навіть влітку, обирай підводку, яка триматиметься довше та не розмажеться у найнеочікуваніший момент. Наприклад, підводки на гелевій або рідкій формулі.

2. Легкі формули

Влітку важкий макіяж відчувається ще важче: він викликає дискомфорт, може закупорювати пори. Тому важливо не лише наносити мінімум продуктів, але й обрати косметику з легкими формулами, які дозволять шкірі дихати.

Що додати в косметичку:

  • Кремові тіні для повік. Тіні для повік з кремовою формулою на літо підходять набагато краще, ніж класичні, сухі. Вони з меншою ймовірністю скочуватимуться у складках та мімічних зморшках.
  • Тонований гель для брів. Олівець для брів не підходить через свою важку формулу, а от тонований гель чудово справляється зі своєю задачею, а саме – утримує волосинки на місці, а також не викликає важкості та липкості.
  • Блискучі олівці для очей. Якщо підводки й тіні на літо – це для тебе дуже важко, обирай блискучі, м’які олівці для очей, які можна розтушувати, як тіні, або підвести ними очі, як підводкою.

3. Літні кольори

Літо – це чудовий час для експериментів з яскравими кольорами та креативними рішеннями для макіяжу. Тому обирай літні кольори, яскраві форми. Якщо не готова до яскравого макіяжу, спробуй додати кольорів образу за допомогою кольорових тушів.

Нашій редакції особливо сподобався синій колір туші для вій Variété. Вона чудово підкреслює вії, візуально їх подовжує, а ще пігментована сильніше за подібні варіанти, тому синій колір вій дійсно видно. Цю туш ми рекомендуємо її окремо від інших продуктів для макіяжу очей, або з:

  • бронзовими та золотими відтінками тіней, які чудово пасують до літньої засмаги,
  • пастельними кольорами тіней для грайливого та більш свіжого макіяжу,
  • кольоровими підводками, для яскравих та сміливих стрілок.

4. Протисонцеві креми та захист

Звісно, не варто забувати про захист від сонця: в наших широтах ми користуємось протисонцевими кремами з квітня по жовтень. Ніжна шкіра навколо очей потребує особливого захисту від сонячних променів, тому обов’язково запасись:

  • Кремом для очей з SPF: обирай варіанти зі зволожувальними компонентами.
  • Мінеральними протисонцевими кремами: ідеальний варіант, який поєднує не тільки захист від сонця, але й не викликає подразнень на шкірі чи прищів.
  • Протисонцеві окуляри: потрібно захищати від сонця не лише шкіру, але й очі.

5. Додаткова фіксація

Якщо збираєшся на важливий захід або на побачення, скористайся фіксувальним спреєм для макіяжу, щоб точно все трималось на місці. Ці засоби створюють додатковий шар захисту від тепла та вологи, зберігають макіяж свіжим, наче ти щойно від візажиста.

Бувають фіксувальні спреї для макіяжу з матовим фінішем, зі зволожувальною формулою, надлегкі, з SPF-фактором та навіть з легким шиммером, щоб додати твоєму макіяжу легкого блиску. Обирай той, який підходить тобі найбільше.

Зберігай собі наш корисний матеріал і поповнюй косметичку якісними засобами для літнього макіяжу.




Мнение редакции может не совпадать с мнением автора статьи.

Источник материала
Поделиться сюжетом