Київські магазини продають зіпсовані продукти, економлячи на генераторах
Київські магазини продають зіпсовані продукти, економлячи на генераторах

Київські магазини продають зіпсовані продукти, економлячи на генераторах

Через екстремальну спеку та відключення електроенергії у Києві значно зростає кількість скарг на зіпсовані продукти та отруєння у закладах харчування. Про це Телеграфу повідомив очільник Держспоживслужби у столиці Олег Рубан.

Щодня надходять три-п’ять скарг на якість продуктів у магазинах.

«Деякі торговельні точки, навіть якщо мають генератори, економлять і не завжди їх запускають. У результаті продукти псуються. Ми почали моніторинг роботи рітейлу — будемо досліджувати, як дотримуються температурного режиму зберігання товару більш як 300 магазинів Києва», — каже Рубан.

За останній тиждень кількість харчових отруєнь у закладах громадського харчування зросла втричі.

«Такі випадки були через неправильне зберігання продуктів у ресторанах і, що найбільш лякає, — кейтерингових компаніях», — зауважив голова Держспоживслужби.

Так, у Києві заборонили роботу компанії, що забезпечувала харчуванням приватні дитсадки і літні табори при приватних школах. Ця фірма співпрацювала з понад 50 освітніми установами. Інспектори виявили масу порушень, починаючи з невідповідних умов зберігання продуктів і закінчуючи приготуванням їжі у непристосованих для цього місцях.

Сьогодні, 17 липня, в Україні утримується надзвичайна спека з температурою повітря до +39-40 градусів. Та вже з четверга спека поступово почне спадати.

  • #їжа
  • #Спека

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Источник материала
loader