Скільки українських митців загинули на війні: що каже Мінкульт
Скільки українських митців загинули на війні: що каже Мінкульт

Скільки українських митців загинули на війні: що каже Мінкульт

Про це заявив міністр культури та стратегічних комунікацій України Микола Точицький, передає Укрінформ.

"Ця війна дійсно спрямована на знищення всього українського. Української культури, мови, ідентичності. Ми маємо вже своє розстріляне покоління митців. Це 123 артисти, які зі зброєю в руках захищали нашу з вами історію", - підкреслив Точицький.

Він додав, що питання збереження української ідентичності, яка є частиною великої європейської спадщини, є завданням національної безпеки.

"В цілому наші із вами колеги чітко розуміють, що ця війна має серйозні ознаки геноциду. І ми будемо робити все, щоб саме таким чином це було представлено в міжнародних судових інституціях", - наголосив міністр.

За його словами, на зустрічах із західними партнерами обговорюється питання стратегії, яким чином зробити так, щоб не лише зберегти те, що лишилося, а й повернути власне ті спадки, які залишилися на окупованих територіях.

  • На війні загинув оперний співак Ігор Воронка, який з початку повномасштабного вторгнення став на захист України.
  • На війні з російськими окупантами загинув музикант і гармоніст українського незалежного театру "Дикий театр" Микола Ленок.
  • Артист-вокаліст київського театру "Берегиня" Олександр Сердюк, який наприкінці квітня долучився до лав ЗСУ, загинув під час виконання бойового завдання.


Источник материала
loader