Ферментотерапія — як це допомагає одужанню та відновленню
Ферментотерапія — як це допомагає одужанню та відновленню

Ферментотерапія — як це допомагає одужанню та відновленню

Ферментотерапія — це лікувальний метод, що базується на застосуванні природних ферментів, які каталізують хімічні реакції в організмі. Вони необхідні для нормального функціонування усіх систем і органів, адже беруть участь у травленні, обміні речовин та імунній відповіді. Коли організм відчуває дефіцит ферментів або їхня активність порушена, виникають проблеми зі здоров'ям, які можуть потребувати корекції через зовнішнє введення цих речовин у вигляді медикаментів. До таких препаратів відноситься Креон, Серрата та Фестал. Ферментотерапія може застосовуватися як при лікуванні гострих станів, так і для підтримання організму під час відновлення після хвороб. Основна мета цієї терапії — компенсувати недостатність ферментів або підвищити їх активність. Вона може допомогти пришвидшити процеси регенерації клітин, покращити травлення і зменшити запалення.

Image Фото: Image

Де в медицині використовується ферментотерапія

Препарати, що містять ферменти, застосовуються при:

  1. Захворюваннях травної системи. Так лікують панкреатит, гастрит, недостатність підшлункової залози, дисфункцію жовчовивідних шляхів. Ферменти допомагають нормалізувати процеси перетравлення їжі, позбавляють пацієнта здуття живота, важкості у шлунку.
  2. Запальних захворюваннях. Ферменти можуть пришвидшити затухання запалення, сприяють кращому відтоку лімфи та зменшенню набряку, особливо після операцій або травм.
  3. Відновленні після травм, опіків або хірургічних втручань. Ферменти стимулюють регенерацію тканин і допомагають уникнути формування рубців та шрамів.
  4. Інфекціях. Вони допомагають організму краще боротися з інфекційними агентами, стимулюючи імунну відповідь та пришвидшуючи виведення токсинів.
  5. Метаболічних захворюваннях. Застосовуються для лікування генетичних чи набутних порушень обміну речовин, для яких характерні недостатній синтез або активність ферментів, що відповідають за обмінні процеси.

 

Також ферментні препарати застосовують для підтримання організму під час хіміотерапії для зменшення побічних ефектів, полегшення симптомів інтоксикації та пришвидшення відновлення клітин після агресивного лікування.

Image Фото: Image

Які ферментні препарати застосовують найчастіше

Є велика кількість препаратів з таким механізмом дії. Найвідоміші з них:

  1. Панкреатин;
  2. Мезим;
  3. Креон;
  4. Вобензим;
  5. Фестал;
  6. Ензистал;
  7. Серрата.

Ферментотерапія є важливим інструментом у комплексному лікуванні та відновленні організму. Правильне застосування цих препаратів допомагає покращити функціонування систем організму, прискорити процеси відновлення після травм та захворювань, а також поліпшити загальний стан. Завдяки широкому спектру застосування, таке лікування стає частиною багатьох напрямів сучасної медицини.

Источник материала
loader