Режисерка Анна Бурячкова планує екранізувати роман Івана Багряного «Тигролови»
Режисерка Анна Бурячкова планує екранізувати роман Івана Багряного «Тигролови»

Режисерка Анна Бурячкова планує екранізувати роман Івана Багряного «Тигролови»

Українська режисерка Анна Бурячкова планує створити фільм за мотивами роману Івана Багряного «Тигролови». Вона представить проєкт майбутньої кінострічки на копродукційному ринку cocoPITCH projects 2024, який триватиме з 5 по 8 листопада в межах кінофестивалю в Коттбусі. Про це повідомляє LB.ua.

У романі Івана Багряного йдеться про українського політв’язня Григорія Многогрішного, який на початку 30-х років ХХ століття тікає з потяга смерті, що везе каторжан на Колиму. Він знайомиться з родиною Сірків та стає тигроловом, проте досі потерпає від радянського режиму.

Продюсерами нового проєкту виступили Наталія Лібет та Ольга Бесхмельниціна (2Brave Productions, Україна), копродюсерами — Рінске Раап та Рейніер Сейлен (Rinkel Film, Нідерланди). Співсценаристкою фільму стала Марина Степанська.

2022 року проєкт кінострічки «Тигролови» також отримав грант від Української кіноакадемії у партнерстві з Netflix на розвиток сценарію. 

Режисерка Анна Бурячкова планує екранізувати роман Івана Багряного «Тигролови» - Фото 1

Зауважимо, цієї осені в українських кінотеатрах матиме прем’єру фільм Анни Бурячкової «Назавжди-Назавжди» про Тоню, яка переходить зі школи в центрі міста до іншої — у спальному районі. Через це головна героїня потрапляє в компанію відчайдушної молоді. Торік кінострічка стала найкращою в міжнародному конкурсі кінофестивалю в Коттбусі. Завдяки цьому Анна Бурячкова братиме участь у пітчингу «Тигроловів».

Це буде друга екранізація роману Івана Багряного — фільм також відзняв Ростислав Синько у 1994 році. Тоді головні ролі зіграли Ольга Сумська та Олег Савкін.

Кадр з фільму 1994 року


Источник материала
loader