В Ужгороді пройде 19-й міжнародний театральний фестиваль "Інтерлялька"
В Ужгороді пройде 19-й міжнародний театральний фестиваль "Інтерлялька"

В Ужгороді пройде 19-й міжнародний театральний фестиваль "Інтерлялька"

Про це повідомило Суспільне.Ужгород, інформує  Еспресо.Захід.

1 жовтня в Ужгороді на площі Театральній біля Закарпатського академічного театру ляльок "Бавка" відкриється міжнародний фестиваль "Інтерлялька", який проводять уже 19-й раз. В театральній імпрезі, яка триватиме до 3 жовтня, візьмуть участь лялькарі з восьми країн світу. Зокрема мова про 21 колектив, серед яких — лялькарі з провідних академічних театрів України. До заходу також долучиться і творча молодь.

Як сказано в повідомленні, метою фестивалю є ознайомлення з українським та закордонним лялькарством, естетичне виховання молоді засобами театрального мистецтва та обмін творчими здобутками учасників професійних театрів.

"Вихованці Академії культури та мистецтв покажуть майстер-клас з біомеханіки, студенти з ЛНУ ім. І. Франка презентують виставу за віршами Ліни Костенко, а представники КНУТКіТ ім. І. Карпенка-Карого проведуть тренінги", - поділилася інформацією із Суспільним Наталія Орєшнікова - головна режисерка театру "Бавка" ( де й відбуватимуться основні фестивальні події, а ще - в Академії культури та мистецтв та кілька - онлайн).

Вхід на вистави самодіяльних театрів буде вільним, а для перегляду творчих робіт професійних колективів можна буде придбати квитки.

  • У Львові фестиваль "Золотий лев" відзначить 35-річчя під гаслом "Театр - мовою ідентичності!"


Источник материала
loader