УКФ заявляє, що перебуває в зоні ризику різкого скорочення або повного скасування фінансування
УКФ заявляє, що перебуває в зоні ризику різкого скорочення або повного скасування фінансування

УКФ заявляє, що перебуває в зоні ризику різкого скорочення або повного скасування фінансування

Український культурний фонд перебуває в зоні ризику різкого скорочення або повного скасування фінансування у 2025 році.

Про це повідомляє пресслужба УКФ, передає Укрінформ.

«Бюджет України на 2025 рік відображає надзвичайно складні пріоритети держави, яка змушена спрямовувати значні ресурси на оборону, відновлення критичної інфраструктури, соціальну підтримку населення та економічну стабільність. У цьому контексті фінансування культури не може бути настільки достатнім, як ми всі цього бажаємо. Однак це зовсім не означає, що ми маємо сидіти склавши руки, не шукаючи шляхів та джерел додаткового фінансування. Культура під час війни – це наша духовна броня, без неї ми ризикуємо втратити себе», – сказала голова наглядової ради УКФ Наталія Кривда. 

Зазначається, що наглядова рада УКФ представила концепцію розширення партнерств установи задля її розвитку та збереження інституційної спроможності в умовах воєнного стану. 

Концепт представленого партнерства полягає, зокрема, у формуванні портфоліо партнерських програм Фонду на 2025 рік на умовах співфінансування. Серед іншого, партнерам було запропоновано профінансувати інституційні програми Фонду, які відповідають їхнім пріоритетам. Партнерську взаємодію координуватиме безпосередньо наглядова рада УКФ, залучаючи весь експертний та операційний ресурс Фонду для їх роботи.

Читайте також: У конкурсі на посаду виконавчої директорки УКФ перемогла Анастасія Образцова

«Запропонована концепція партнерства покликана зберегти бюджетне фінансування та інституційну суб’єктність Фонду та досягти синергії розвиткових програм УКФ. Важливість підтримки української культури під час війни для кожного з команди Фонду є аксіомою, але в умовах обмежених ресурсів ми змушені приймати непрості рішення. Сподіваюся, ця зустріч стане початком плідних та результативних партнерств», – сказав член Наглядової ради УКФ Володимир Воробей.

Як повідомлялося, раніше голова Наглядової ради УКФ Наталія Кривда заявляла, що Кабінет міністрів планує скоротити бюджет інституції майже вдвічі.



Источник материала
loader