Український бандурист дав концерт на культурному фестивалі в Анкарі
Український бандурист дав концерт на культурному фестивалі в Анкарі

Український бандурист дав концерт на культурному фестивалі в Анкарі

Відомий бандурист, заслужений артист України Тарас Яницький дав концерт на міжнародному фестивалі «Культурний шлях» в Анкарі.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ваша присутність тут – це дуже важливий для нас символ підтримки. Через музику бандуристи розповідають про правду, проблеми та історію нашого народу, що особливо важливо зараз. Бандуристи – це пам'ять нашого народу», – сказав посол України в Туреччині Василь Боднар.

Концерт відвідали очільники іноземних дипломатичних представництв, акредитованих в Туреччині, представники української та кримськотатарської діаспори, поціновувачі мистецтва з числа громадян Туреччини та інших країн.

«Я приїхав з України, з Києва. Музичний інструмент... в моїх руках – сучасний. Але його прародичі - кобза та бандура - мають понад тисячолітню історію», – сказав Тарас Яницький.

Український бандурист Тарас Яницький дав концерт на міжнародному фестивалі в Анкарі / Фото: Ольга Будник, Укрінформ

Український бандурист дав концерт на культурному фестивалі в Анкарі - Фото 1Український бандурист дав концерт на культурному фестивалі в Анкарі - Фото 2Український бандурист дав концерт на культурному фестивалі в Анкарі - Фото 3Український бандурист дав концерт на культурному фестивалі в Анкарі - Фото 4Український бандурист дав концерт на культурному фестивалі в Анкарі - Фото 5Український бандурист дав концерт на культурному фестивалі в Анкарі - Фото 6Український бандурист дав концерт на культурному фестивалі в Анкарі - Фото 7Український бандурист дав концерт на культурному фестивалі в Анкарі - Фото 8Український бандурист дав концерт на культурному фестивалі в Анкарі - Фото 9Український бандурист дав концерт на культурному фестивалі в Анкарі - Фото 10Український бандурист дав концерт на культурному фестивалі в Анкарі - Фото 11Український бандурист дав концерт на культурному фестивалі в Анкарі - Фото 12

У концерті також взяли участь диригент, піаніст Рустам Рахмедов і скрипалька Назік Рахмедова.

«Ці мелодії, які звучали сьогодні, дуже красиві, наче душа українського народу, і вона поєдналася з моєю душею. Це було прекрасно», – сказала агентству після концерту кураторка суботньої школи Української спілки в Анкарі Анна Полат.

Музиканти виконали композиції відомих українських композиторів, народні пісні та класичні композиції.

Перед гостями заходу також виступив танцювальний ансамбль «Квіти України», який діє при Українській спілці в Анкарі.

«Я вперше слухав українські пісні та мелодії. Було чудово почути, як звучить бандура. Я сам граю на гітарі, тому захотів відвідати цей концерт. У мене є близькі друзі та колеги українці у моєму офісі в Німеччині, отож маю культурний зв'язок з Україною. Турки дуже люблять українців, тому я радий провести цей вечір у такому колі», – поділився з агентством враженнями після концерту один з глядачів на ім'я Атілла.

Як повідомляв Укрінформ, у Туреччині відбулися концерти об'єднання «Культурний десант».



Источник материала
loader