Картину “Соняшники” Ван Гога у Лондоні знову облили супом
Картину “Соняшники” Ван Гога у Лондоні знову облили супом

Картину “Соняшники” Ван Гога у Лондоні знову облили супом

Активісти руху Just Stop Oil знову облили супом картину Вінсента Ван Гога “Соняшники” в Національній галереї в Лондоні. Порушників заарештували на місці.

У заяві руху Just Stop Oil зазначають, що вони провели цю акцію “на знак непокори після того, як Пламмер і Голланд, які першими кидали суп, були ув’язнені на термін до двох років у Королівському суді Саутворку”.

27 вересня, суддя Крістофер Хехір засудив Фібі Пламмер до двох років і трьох місяців ув’язнення, а Анну Голанд до 20 місяців. За словами активісток, їм “було б байдуже”, якби картину було пошкоджено. На них також наклали 3-річні заборонні приписи щодо злочинної поведінки, і очікується, що вони відбудуть принаймні половину терміну ув’язнення під вартою.

Картину “Соняшники” Ван Гога у Лондоні знову облили супом - Фото 1
@news.sky.

Виступаючи у суді Пламмер заявила, що прийме будь-який вирок з посмішкою, оскільки “діяла по совісті”. Суддя ж зазначив, що совість не є пом’якшувальною обставиною і що”дії, які ви вчинили, були екстремальними, непропорційними і злочинно ідіотськими”.

Нагадаємо, що два роки тому екоактивісти групи Just Stop Oil залили томатним супом картину Ван Гога “Соняшники”. Таким чином протестувальники вимагають від уряду зупинити дію нових ліцензій на нафту й газ — це вже 14-й день демонстрацій, повʼязаних із групою Just Stop Oil.







Источник материала
loader