«Основи» перевидають ілюстровану українську класику з оновленими текстами
«Основи» перевидають ілюстровану українську класику з оновленими текстами

«Основи» перевидають ілюстровану українську класику з оновленими текстами

Видавництво «Основи» оголосило про перевидання чотирьох класичних творів української літератури, доповнених реставрованими текстами та сучасними ілюстраціями. Серед них :

  • «Місто» Валер’яна Підмогильного
  • «Кайдашева сім’я» Івана Нечуя-Левицького
  • «Тигролови» Івана Багряного
  • «Лісова пісня» Лесі Українки

Оновлені видання включають відреставровані тексти, відновлені за першодруками та перевірені на відповідність оригінальній волі авторів. У серії також представлені ілюстрації від сучасних художників, зокрема Максима Павлюка, Lera Sxemka та Поліни Дорошенко.

Видання фінансуються у межах видавничої програми, спрямованої на збереження культурної спадщини. Як зазначає Андрій Вишневський, керівник видавництва, то для них важливо не тільки перевидати популярні книги, а й відновити їх в автентичному вигляді, аби суспільство могло отримати доступ до справжніх шедеврів української культури.

Усі чотири книги вже доступні для передзамовлення на сайті видавництва

Видавництво «Основи» було засноване у 1992 році та спеціалізується на випуску української класичної та сучасної літератури. Перші ілюстровані видання української класики від «Основ» з’явилися після Революції Гідності, спричинивши хвилю зацікавлення українським модернізмом. Завдяки цьому популярність класичних творів значно зросла.

Нові видання також супроводжуються післямовами відомих літературознавців, що розширюють контекст творів для сучасного читача.

  • #книги

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Источник материала
loader