Сьогодні відзначають Всеукраїнський день бібліотек
Сьогодні відзначають Всеукраїнський день бібліотек

Сьогодні відзначають Всеукраїнський день бібліотек

Бібліотекарі стали для читачів порадниками в протистоянні викликам сучасності та прагнуть зберігати для майбутнього інтелектуальне та духовне надбання українського народу, яке намагається знищити Росія.

Як передає Укрінформ, про це ідеться у привітанні Міністерства культури та стратегічних комунікацій України із Всеукраїнським днем бібліотек.

ЯК підкреслюється у привітанні, сучасне життя спонукає до перетворення бібліотек на важливі багатофункціональні центри, які покликані задовольняти інформаційні, культурні, наукові та освітні потреби користувачів, застосовуючи як традиційні, так і новітні методи, підходи і технології.

Трансформаційні процеси обумовлюють якісно нову місію бібліотек та їхніх працівників.

"Саме бібліотекарі як професіонали збору, систематизації, зберігання та надання доступу до інформаційних ресурсів мають стати для читачів провідниками у світ нового й непізнаного, помічниками у прагненні до інтелектуального зростання та порадниками в протистоянні викликам сучасності", - наголошується у привітанні.

У МКСК висловили вдячність усім представникам бібліотечної спільноти за те, що в цей важкий для України час, коли ворог знищує бібліотеки і спалює українські книжки, вони продовжують зберігати їх, прагнучи передати наступним поколінням інтелектуальне та духовне надбання українського народу.

Також зазначається, що заслуговує на повагу згуртованість бібліотечної спільноти та готовність допомагати одне одному в кризових ситуаціях, спричинених війною, як власними силами, так і через активне залучення ресурсів міжнародних партнерів.

Читайте також: Знищення культурної спадщини України є елементом кремлівської політики геноциду - Костін

“Бажаємо вам мужності, стійкості та сил для швидкої адаптації до нових умов. Нехай ваша праця завжди користується заслуженою повагою в суспільстві та знаходить гідний відгук у серцях людей!”, - зазначили в міністерстві.

Як повідомлялося, Всеукраїнський день бібліотек відзначається 30 вересня. Свято встановлене згідно з указом Президента від 14 травня 1998 року.



Источник материала
loader