Фестиваль "GOGOLFEST" повертається в Україну
Фестиваль "GOGOLFEST" повертається в Україну

Фестиваль "GOGOLFEST" повертається в Україну

Популярний фестиваль сучасного мистецтва "GOGOLFEST", започаткований 17 років тому театральним режисером Владом Троїцьким, повертається в Україну. З 18 по 20 жовтня фестиваль, який увійшов в п'ятірку найкращих Європи, відбудеться у Запоріжжі – вперше в своїй історії.

Фестиваль "GOGOLFEST" повертається в Україну - Фото 1
Вистава "Місто Марії"

Захід відкриє 9 метрова інсталяція, що є центральною частиною майбутнього меморіального комплексу "Посадка. Дерево пам’яті". Це величезне металеве дерево, на кожній гілці якого закарбована світла пам’ять про воїнів, віддавших життя за свободу та перемогу українського народу. Автором меморіального комплексу є режисер та діючий військовий Дмитро Костюминський.

"Серце Матері: Діти зберігають наші сльози"

На фествиалі також покажуть виставу "Місто Марії", яка буде вперше зіграно в Україні після прем'єри на європейському театральному фестивалі в Авіньйоні. Також глядачів чекатиме українсько-німецький проєкт "Серце Матері: Діти зберігають наші сльози" від режисера Владислава Троїцького – вистава про трагедію матерів, чиї діти на фронті.

В програмі також виступи відомих українських гуртів Dakh Daughters, Пиріг і Батіг, Zapaska; музичний перформанс "Соняний народ" за поезією Миколи Вінграновського та прозою Тараса Прохаська тощо. "Цьогорічний фестиваль має на меті підтримати мешканців прифронтового Запоріжжя українськими сучасними сенсами, – зазначає директор фестивалю Максим Демський. – Це не "ентертеймент", а глибоке переосмислення спільного досвіду та пошук нових шляхів розвитку і життя в умовах сьогодення".

Нагадаємо, що "GOGOLFEST", було засновано в 2007 режисером театра "ДАХ" Владом Троїцьким. Перші роки він проходив у Києві, пізніше у Херсоні, Дніпрі, Маріуполі, а також в Осло, Берліні, Гамбурзі, Дюссельдорфі, Празі та інших містах Європи. У 2024 році "GOGOLFEST". також пройде у Любліні, який отримав звання "Європейської Культурної Столиці".



Источник материала
loader