Які свята і пам'ятні дні будуть у жовтні
Які свята і пам'ятні дні будуть у жовтні

Які свята і пам'ятні дні будуть у жовтні

Які ще церковні свята та пам'ятні дні будуть у жовтні, читайте на "Еспресо.Захід".

6 жовтня ми вшановуватимемо пам՚ять святого апостола Фоми, який був одним із 12-ти найближчих учнів Господа Ісуса Христа, розповідають у Православній Церкві України.

 А 9 жовтня – апостола Якова Алфеєва, який був покликаний до служіння Спасителем разом зі своїм братом, апостолом та євангелистом Матфеєм.

10 жовтня відзначатимемо Собор Волинських святих, а 13-го – пам’ять святих отців VІІ Вселенського Собору, який відбувся в Нікеї в 787 році і засудив єресь іконоборства.

18 жовтня вшановуватимемо пам՚ять святого апостола і євангелиста Луки, лікаря за професією, який входив до числа апостолів від 70-ти, який записав одне з чотирьох Євангелій та є автором книги Діянь святих апостолів. 

На 19-те число цього року припадає Димитрівська поминальна субота, батьківська, коли ми молимося за своїх спочилих рідних та близьких, хто відійшов із цього земного життя.

23 жовтня вшановуватимемо пам՚ять ще одного апостола, Якова, брата Господнього за плоттю. Він був сином праведного Йосифа, обручника Пресвятої Діви Марії. 

27 жовтня – вшанування преподобного Нестора Літописця.

А в останній день жовтня, 31-го числа, згадуватимемо праведного Петра Калнишевського, який був справжнім мудрим державним діячем, благодійником, захисником і кошовим отаманом Запорізької Січі, допоки російська цариця Катерина ІІ не ліквідувала Січ, а її очільника заслала в Соловецький монастир, де він у кам’яному напівпідвальному сирому казематі, в суворому ув’язненні та нелюдських умовах існування провів 27 років свого життя.

Які свята і пам'ятні дні будуть у жовтні - Фото 1

Фото: facebook.com/Orthodox.in.Ukraine

 

 


Источник материала
loader