УКФ у 2025 році може опинитись під загрозою втрати фінансування
УКФ у 2025 році може опинитись під загрозою втрати фінансування

УКФ у 2025 році може опинитись під загрозою втрати фінансування

Наглядова рада Українського культурного фонду (УКФ) представила концепцію розширення партнерств, спрямовану на розвиток та збереження інституційної спроможності Фонду в умовах воєнного стану.

Зокрема, під час дискусій за участі голови фонду Наталії Кривди і членів наглядової ради Богдана Логвиненка та Володимира Воробея обговорювали можливість того, що державне фінансування фонду у 2025 році може бути різко скорочене або повністю припинене.

«Бюджет України на 2025 рік відображає надзвичайно складні пріоритети держави, яка змушена спрямовувати значні ресурси на оборону, відновлення критичної інфраструктури, соціальну підтримку населення та економічну стабільність. У цьому контексті фінансування культури не може бути настільки достатнім, як ми всі цього бажаємо. Однак це зовсім не означає, що ми маємо сидіти склавши руки, не шукаючи шляхів та джерел додаткового фінансування», – пояснила Наталія Кривда.

Тому згідно з новою концепцією партнерства планують створити портфоліо програм на умовах співфінансування, що дозволить залучати додаткові кошти. Партнерам також пропонують фінансувати інституційні програми, які відповідають їхнім пріоритетам.



Источник материала
loader