Чому варто піти на 3-й Ukrainian Design and Innovation Week у Києві
Чому варто піти на 3-й Ukrainian Design and Innovation Week у Києві

Чому варто піти на 3-й Ukrainian Design and Innovation Week у Києві

У Києві з З 5 по 13 жовтня відбудеться 3-й сезон Ukrainian Design and Innovation Week. Захід об`єднає понад 70 подій, присвячених дизайну, культурі та мистецтву на різноманітних локаціях столиці.

Тиждень Дизайну — це виставки, презентації, лекції, воркшопи, майстер-класи, дні відкритих дверей, арт-маркети, екскурсії та кінопокази, що залучать понад 12 000 відвідувачів. Ми розповідаємо детальніше про програму заходу.

Чому варто піти на 3-й Ukrainian Design and Innovation Week у Києві - Фото 1

5-6 жовтня

Дизайн Маркет у Мистецькому Арсеналі

На маркеті презентують понад 100 найкращих українських брендів меблів, декору, освітлення та предметного дизайну — зокрема, Makhno, Gunia, Diza, +kouple, Gushka, Donna, Litvinenko, Tivoli, Clayp, Shishka project та 4 corners.

АРТ МАРКЕТ у галереї «Лавра»

Подія продемонструє сучасний мистецький ринок України — відвідувачі зможуть побачити роботи Анатолія Криволапа, Володимира Манжоса, Олександра Бабака, Назара Білика та Ніни Мурашкіної.

Чому варто піти на 3-й Ukrainian Design and Innovation Week у Києві - Фото 2

Чому варто піти на 3-й Ukrainian Design and Innovation Week у Києві - Фото 3

7-13 жовтня

UKRAINIAN DESIGN WEEK POP-UP at ASTHIK

В ASTHIK українські дизайнери покажуть експозицію з промислового дизайну: меблі, освітлення, декор, кераміку та текстиль. Окремі корнери присвячуватимуться творам мистецтва — зокрема, роботам українських скульпторів.

11 жовтня також буде демонстрація японського мистецтва Ханакубарі від міжнародної флористки Інни Петренко.

8 жовтня

Велика екскурсія майстернями — 22F, GORN Ceramics, WoodWeLike (Колектив «Київметробуду»)

Чому варто піти на 3-й Ukrainian Design and Innovation Week у Києві - Фото 4

9 жовтня

Екскурсія майстернею шовкодруку MIRNO

Засновниця проєкту Марина Ханіс проведе екскурсію майстернею та розповість про шовкодрук. Відвідувачі зможуть переглянути принти, надруковані у співпраці з українськими художниками, погортати книжки з бібліотеки майстерні та надрукувати власноруч листівку на згадку.

Лекція Любові Малікової «Гібридне життя: де тут у вас вихід?»

Любов Малікова заснувала DIS/ORDER — колектив та бренд з 15-річною історією порядкування та безладу. На лекції вона розповість про незалежний досвід творення, розробок і виробництва. 

10 жовтня

Презентація бренду GORN Ceramics та лекція Юрія Мирка «Як духовний розвиток допомагає творчому розвитку»

11 жовтня

Павло Гудімов в AVANGARDEN про конфлікт дизайну і мистецтва

Павло Гудімов розповість, як дизайн пов’язаний з мистецтвом та як сприяти їхньому розвитку.

Чому варто піти на 3-й Ukrainian Design and Innovation Week у Києві - Фото 5

12 жовтня

Любко Дереш з лекцією «Дизайн інтер’єру в художній літературі: від давніх часів до кіберпанку»

Як описує інтер’єри палаців та храмів Гомер? В яких покоях жив Тарас Бульба? Як виглядають бари у кіберпанківській Японії майбутнього? Описи навколишнього простору надзвичайно важливі для читацького сприйняття. Через них ми можемо краще зрозуміти психологію персонажів, культуру і дух епохи. У своїй лекції про дизайн інтер’єрів у художній літературі письменник Любко Дереш проведе слухачів мандрівкою древніми святилищами і космічними станціями, куртуазними салонами і прокуреними джазовими барами найвідоміших творів української та світової літератури.

12-13 жовтня 

Вільний Принт Фест

Подія об‘єднує принтмейкерів, митців, дизайнерів, ілюстраторів та охочих продемонструвати свої роботи, знання та навички з друкованої графіки.

Це ідеальне місце, щоб відкрити для себе магічно-красиві принти ручної роботи. Відвідувачі зможуть придбати ситодрук і різографію, макуліто і лінорити, гравюри і дереворити, вітальні листівки та поштівки. 

13 жовтня

Екскурсія майстернею з переробки пластику Anumo

На екскурсії оглянуть виробництво та його потужності, а ще — розкажуть про створення матеріалу з вторинного пластику.

Розмови про мистецтво в AVANGARDEN

Учасники неформальної зустрічі із сучасними митцями зможуть почути особисті історії художників, дізнатися про їхній творчий шлях, натхнення, виклики та особисті рефлексії щодо актуальних тем у мистецтві. Це відкрите обговорення, яке стимулюватиме нові ідеї, сприятиме діалогу та взаємному натхненню.

Источник материала
loader