У Празі проходить виставка військових артефактів «Сила нескорених»
У Празі проходить виставка військових артефактів «Сила нескорених»

У Празі проходить виставка військових артефактів «Сила нескорених»

У Празі до 5 жовтня включно проходить виставка військових артефактів «Сила нескорених», відвідувачі якої мають змогу побачити унікальні експонати, які привезли з фронту в Україні, зокрема з деокупованих територій.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило посольство України в Чехії.

У Празі проходить виставка військових артефактів «Сила нескорених» - Фото 1

В офіційному відкритті виставки, яку підготувала організація «Празький майдан», взяли участь посол Василь Зварич з дружиною разом із заступником міністра закордонних справ Чехії Яном Мар’яном, секретарем офісу Урядового уповноваженого Чехії з питань відновлення України Вацлавом Каллусом, радником міста Праги Міхалом Грозою, заступником міської часини Праги 4 та представниками чеських організацій, які допомагають Україні у протистоянні російській агресії.

У Празі проходить виставка військових артефактів «Сила нескорених» - Фото 2

Посол виступив зі вступним словом, у якому подякував організаторам за важливий захід, який демонструє всю ту правду, що насправді росіяни коять в Україні та висловив вдячність чеським друзям за непохитну підтримку України у протистоянні російській агресії.

У Празі проходить виставка військових артефактів «Сила нескорених» - Фото 3

«У пам’ять про наших героїв я закликаю нас всіх триматися разом далі, йти впевнено шляхом перемоги, відстоювати необхідність скасувати будь-які обмеження на застосування зброї по військових об’єктах на території Росії. Ми повинні зменшити потенціал Росії до ведення війни проти нас усіх. Я дуже радий, що нас розуміють та підтримують у цьому наші чеські друзі. Разом ми однозначно сильніші та переможемо», – сказав він.

У Празі проходить виставка військових артефактів «Сила нескорених» - Фото 4

Виставка проходить за адресою: Taborská 500/30, Praha 4. Вхід – вільна пожертва на ЗСУ. Графік роботи виставки: будні з 10:00 до 19:00, субота – до 17:00.

У Празі проходить виставка військових артефактів «Сила нескорених» - Фото 5

Нагадаємо, до дня пам'яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, 29 серпня у Празі відбувся пробіг «Шаную Воїнів, біжу за Героїв України».

Фото: Velvyslanectví Ukrajiny v České republice, Prague Maidan Ukrajinské Centrum Nusle / Фейсбук



Источник материала
loader