10 сучасних будинків і квартир, у яких є дещо дуже непрактичне
10 сучасних будинків і квартир, у яких є дещо дуже непрактичне

10 сучасних будинків і квартир, у яких є дещо дуже непрактичне

Видання Dezeen відібрало зі свого архіву десять будинків, які мають непрактичні елементи.

Полікарбонатний будинок

Новозеландська студія DCA Architects of Transformation загорнула заміську дачу на березі озера Факемару в напівпрозору полікарбонатну обгортку. Цей будинок призначено для родини директора студії.

Лишається загадкою, навіщо було затуляти пластиком краєвиди, що перехоплють подих. А ще цікаво, як звучить дощ, який барабанить по стелі спальні.

Прозорий будинок

S House — проєкт, реалізований десять років тому в Токіо архітектором Юсуке Карасавою. Це чотириповерховий будинок фактично не має стін, замість них — панорамні вікна. Приміщення повністю відкриваються для огляду з вулиці.

Кімнати сполучені між собою більш як десятком сходів, що певно, претендує на публікацію у групі Death stairs («Убивчі сходи»).

У цьому лабіринті є кімнати, які розташовані на одному поверсі, проте не сполучені між собою, бо сходи ведуть лише нагору чи вниз.

Ми знайшли пізніші фото, які показують, як будинок обставив власник, і як усе ж забезпечує собі приватність. Кімнати так само «оголені», однак є можливість закритися завісками.

Решітка замість підлоги

Подружжя архітекторів S2B Studio збудувало будинок у Лондоні для себе. Його дивна особливість — у тому, що замість перекриття між поверхами вони обрали дерев’яну решітку.

Виглядає, звісно, мило, дійшли висновку читачі журналу, — але ж уявіть пил і навіть якісь дрібні речі, що падають зі верхньої кімнати на обідній стіл. А ще ніжки кавового столику вужчі за прорізи в решітці й можуть провалитися та застрягнути.

Вбивчі сходи

Спроєктований японською студією Nendo будинок для трьох поколінь родини у Токіо — ще краща пропозиція для Death stairs. Про Будинок-сходи «Хмарочос» писав у 2020 році.

«Маю надію, що мешканці непитущі, — відреагував один із читачів видання. — Сам я б і однієї ночі не пережив у такому місці».

Трапеція

Архітектори Ksa Studený спроєктували будинок у формі трапеції зі скла та бетону на узбіччі лісу в словацькому селі. Ухил стін не надто практичний: варто хоча б звернути увагу на те, як прикріплено картини:

Ванна на килимі

Інтер’єр квартири в бельгійському Антверпені розробляли Atelier Dialect. Ванна у центрі спальні викликає деякі питання, особливо те, що вона стоїть на килимі.

Однокімнатний будинок

Ще одні вбивчі сходи, звичайно з Японії. Бюро IGArchitects вирішило спроєктувати будинок у Токіо як одну велику кімнату з антресолями, сполученими сходами та драбинами.

Окрему тривогу викликають розсувні вікна від підлоги до стелі на горішньому рівні.

Ремонт, який важко коментувати

Іспанська студія Takk зекономила на матеріалах для інтер’єру маленької квартири у Барселоні та назвала це екологічним та енергоефективним дизайном.

За 10 тисяч євро власники отримали необроблені поверхні, шматки бетону, що бовтаються на дротах, кухонні меблі заввишки по коліно, унітаз навпроти вікна.

Цей дизайн інтер’єру настільки дивовижний, що ми додали більше фото:


Зигзаг

Іспанська студія Fran Silvestre Arquitectos спроєктувала мінімалістичний будинок в Аліканте. Білий зигзаг виглядає ефектно, особливо згори, однак, певно, дуже прикро дійти до басейну й виявити, що забув купальний костюм у гардеробі, що на іншому боці.

Дерево

Просто посеред будинку в Італії росте 10-метровий фікус. Зазвичай у домашніх умовах сорти фікусів не є такими великими деревами, але у природі можуть сягати 20-30 метрів. Проєкт розробляли Carlo Ratti Associati та Italo Rota.

Американські читачі засумнівалися у практичності такого рішення, зазначивши, що, наприклад, у Флориді фікуси заборонені, бо сприяють розмноженню білокрилок — комах, які шкодять врожаям.

  • #інтер'єр
  • #Архітектура
  • #дизайн інтер'єру

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Источник материала
loader