Зірка "Гри престолів" Крістіан Нерн зізнався, що World of Warcraft врятував його від наркозалежності
Зірка "Гри престолів" Крістіан Нерн зізнався, що World of Warcraft врятував його від наркозалежності

Зірка "Гри престолів" Крістіан Нерн зізнався, що World of Warcraft врятував його від наркозалежності

Про це пише Polygon.

48-річний ірландський актор та діджей Крістіан Нерн, всесвітню славу якому принесла роль мовчазного слуги Ходора у телесеріалі НВО "Гра престолів", видав автобіографічну книжку Beyond the Throne: Epic Journeys, Enduring Friendships, and Surprising Tales ("Поза троном: Епічні подорожі, тривала дружба та дивовижні історії").

У книжці Нерн ділиться, як це пройти шлях від актора другорядних ролей до слави по всьому світу. Він описує історії з життя, міркуючи про кар’єру ді-джея та дреґ-перформера, а також розповідає, що гра World of Warcraf (WoW) допомогла йому позбутися майже смертельної наркотичної залежності.

У книжці Нерн розповідає про період свого життя, коли він закохався в наркоманку, яка спонукала актора також зловживати наркотиками.

"Я нюхаю стільки коксу, що коли я підіймаю голову з подушки, зазвичай після опівдні, він все ще вкриває бавовну, як картон", – пише актор в одному розділі. 

Нерн вживав амфетаміни та кокаїн, щоб не спати цілу ніч, проводячи діджейські сети, вживав екстазі, щоб покращити враження від клубу, і кодеїн, щоб полегшити нервозність від інших наркотиків, а також сильно зловживав алкоголем.

Нерн бачив, що його фізичне та психічне здоров’я погіршується разом із його професійним життям. Після катастрофічного досвіду з кетаміном він пішов у бунгало біля підніжжя гір Морн в Ірландії та грав у WoW "від світанку до заходу". У книзі Нерн детально розповідає про смаки в грі: чому він завжди обирає нелюдських персонажів і що він отримує від гри -  від дофамінових стрибків до друзів по всьому світу. 

Коли журналісти назвали його історію про використання WoW для подолання наркотичної залежності корисною, Нерн зазначив: "Я не знаю щодо "корисності", але якщо подивитися на шкалу шкоди від залежностей, то [залежність від відеоігор має] зовсім іншу шкалу [ніж наркотики]. Хоча я знаю, що люди точно втрачали друзів і партнерів через World of Warcraft. Я точно відійшов від світу з грою. Але мені потрібно було це зробити в той час. Мені потрібно було трохи віддалитися, і я цим скористався. Зараз я перебуваю в набагато більш здоровому стані, і я справді думаю, що еволюція гри дозволяє вам грати в неї та залишатися більш здоровим, тому що ви можете виконувати завдання швидше".

Він поділився, що йому подобається мати рідкісні речі.

"Я колекціонер та любитель відкривати все, що можливо. У випадку з Warcraft це "маунти" (тварини для пересування, – ред.) та спорядження. Мені подобається приїжджати верхи на їздовій тварині, яку дуже складно дістати", – додав Нерн.


 



Источник материала