У Харкові до Дня художника діти створили картину в метро
У Харкові до Дня художника діти створили картину в метро

У Харкові до Дня художника діти створили картину в метро

У Харкові в фоє станції метро "Майдан Конституції" до Дня художника учні художньої школи ім. Рєпіна створили спільну картину, також відкрилася виставка робіт учнів мистецьких шкіл міста, які зараз перебувають за кордоном.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Спільну картину сухою пастеллю малювали 16 учнів. Над двометровим полотном (120 на 205 см) діти працювали близько 2,5 годин.

"Ми таким чином святкуємо День художника, бо дітям бракує спілкування наживо, зустрічей. Тож виникла ідея зібратися в безпечному просторі - на сьогодні це метрополітен. І діти прийшли, щоб втілити свої творчі ідеї, те, як вони бачать всесвіт, те, як вони себе почувають. Це захід арттерапії. Бо і діти, і батьки в місті в постійному стресі. І сподіваємося, що містянам сподобається результат цієї творчості", - сказала в коментарі агентству Алла Близнюкова, заступниця директора з навчально-виховної роботи Харківської дитячої художньої школи №1 ім. Рєпіна.

У Харкові до Дня художника діти створили картину в метро - Фото 1У Харкові до Дня художника діти створили картину у метро / Фото: В'ячеслав Мадієвський, Укрінформ

У Харкові до Дня художника діти створили картину в метро - Фото 2У Харкові до Дня художника діти створили картину в метро - Фото 3У Харкові до Дня художника діти створили картину в метро - Фото 4У Харкові до Дня художника діти створили картину в метро - Фото 5У Харкові до Дня художника діти створили картину в метро - Фото 6У Харкові до Дня художника діти створили картину в метро - Фото 7У Харкові до Дня художника діти створили картину в метро - Фото 8У Харкові до Дня художника діти створили картину в метро - Фото 9У Харкові до Дня художника діти створили картину в метро - Фото 10

Діти працювали на аркуші, поділеному на сегменти, у центрі якого було символічне сонце, а навкруг нього - малюнки в кольорах спектру, далі - більш темні, чорно-білі зображення.

Крім того, відкрилася виставка робіт дітей, які навчаються на художніх відділеннях усіх мистецьких шкіл Харкова, але зараз перебувають за кордоном. Малюнки протягом літа передавали, пересилали до Харкова, зокрема з Польщі, Німеччини, Словаччини, Кіпру, Франції.

Як зауважила Близнюкова, в їхньому закладі з початком повномасштабної агресії РФ кількість учнів зменшилася двічі.

"У нас було багато груп підготовчих. А зараз, на жаль, загалом близько 400 учнів. Багато дітей поїхало. Хто опинився в Америці, Канаді, полишили навчання - часові пояси, не можемо з ними займатися. Працюємо дистанційно, але справляємося. Є в мене учні в Європі, в Ірландії, є в інших областях України. У Харкові, незважаючи на війну, важку безпекову ситуацію в місті, асортимент матеріалів для художників - паперу, фарб - незмінно дуже широкий. Тож буває, що для учнів закупляємо та пересилаємо поштою по країні і навіть за кордон", - зауважує заступниця директорки школи.

Читайте також: У Брюсселі представили виставку «100 картин дітей Незламної України»

За словами Близнюкової, наступного тижня дитячу виставку перемістять на сусідню станцію метро - "Історичний музей", де вона триватиме щонайменше два тижні.

Як повідомлялося, у Києві в Центральному будинку художника відкрилася виставка з-понад 200 абстрактних та класичних картин, скульптури та графіки українських митців.



Источник материала