Зірка "Гри престолів" Ейдан Гіллен знявся в українсько-польсько-ірландському трилері "Дуель"
Зірка "Гри престолів" Ейдан Гіллен знявся в українсько-польсько-ірландському трилері "Дуель"

Зірка "Гри престолів" Ейдан Гіллен знявся в українсько-польсько-ірландському трилері "Дуель"

Про це пише Screen Daily.

У Польщі завершились основні зйомки українсько-польсько-ірландського історичного трилера "Дуель". Головну роль у фільмі виконав ірландський актор Ейдан Гіллен, найбільш відомий за роллю Петіра Бейліша в телесеріалі "Гра престолів" та Еберами Ґолда у "Гострих картузах".

"Дуель" - це польсько-ірландсько-український копродукційний фільм компаній Bow & Axe Entertainment Марека Нововейського, дублінської Samson Films Девіда Коллінза та кінокомпанії Solar Media Entertainment українського продюсера Сергія Лавренюка. Solar Media Entertainment раніше зняла "Уроки толерантності", "Егрегор", "11 дітей з Моршина" тощо.

Бюджет фільму склав 7,3 млн євро. Стрічку профінансували Національний кіноархів Польщі, польська фундація Podkarpackie Regional Film Fund, DI Factory, Польський кіноінститут, міністерства культури та національної спадщини, Media Virtuosa Foundation, а також Screen Ireland та ірландський податковий кредит. Права на фільм має польська компанія Monolith Films.

Сюжет фільму "Дуель" режисера Лукаша Палковського заснований на реальних подіях і розповідає про польського піаніста, якого грає Якуб Гершаль. Музиканта заарештували після російського вторгнення у східну Польщу в 1939 році. Він зустрічається з радянським агентом, якого грає Ейдан Гіллен. Їхні стосунки опиняються в центрі уваги фільму "Дуель".

У зйомках також взяли участь українські актори Віктор Жданов та Дар’я Полуніна. Костюмерний департамент очолює українська художниця з костюмів Гала Отенко, в команді якої також працюють українці.

Режисером фільму став Лукаш Палковський. Це перший міжнародний проєкт для нього після польськомовних фільмів "Боги" та "Порушення кордонів".

Прем’єра фільму запланована на 2025 рік.
 



Источник материала
loader