ТРЦ Ocean Mall все далі поглинає Тарілку на Либідській
ТРЦ Ocean Mall все далі поглинає Тарілку на Либідській

ТРЦ Ocean Mall все далі поглинає Тарілку на Либідській

Торговельно-розважальний центр Ocean Mall, що будується на Либідській площі, щодалі поглинає пам’ятку модернізму, відому як Тарілка. Днями київський активіст Дмитро Перов опублікував фото, як будівля виглядає зараз.

Це загалом відповідає намірам забудовника, презентованим ще у 2018 році: ТРЦ огортає споруду ззаду. Водночас у 2020 році Тарілку було занесено до переліку об’єктів культурної спадщини Києва. Законодавство передбачає існування буферної зони навколо пам’ятки.

У квітні цього року Державна інспекція архітектури та містобудування видала дозвіл на реконструкцію прилеглих до Тарілки нежитлових будівель у ТРЦ.

Відповідно до проєкту, декілька будівель, які приєднані або примикають до Тарілки, об’єднуються в одну і створюють внутрішній ансамбль через забудову внутрішнього простору.


Міністерство розвитку громад при цьому запевнило, що памʼятка «збереже свою автентичність та функцію поряд з проектом ТРЦ».

Будівлю Інституту науково-технічної експертизи та інформації з концертною залою у вигляді «літаючої тарілки» було збудовано 1971 року за проєктом архітекторів Флоріана Юр’єва і Льва Новикова.

  • #Тарілка на Либідській

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Источник материала
loader