На Подолі згорів ресторан корейської кухні «Пян-Се». Власник стверджує, що це підпал
На Подолі згорів ресторан корейської кухні «Пян-Се». Власник стверджує, що це підпал

На Подолі згорів ресторан корейської кухні «Пян-Се». Власник стверджує, що це підпал

18 жовтня о 4:17 ранку згорів ресторан корейської кухні «Пян-Се», розташований на вулиці Нижній Вал на київському Подолі. Про це повідомив засновник закладу Ілля Богданов.

Він переконаний, що ресторан підпалили як ветеранський бізнес — так само, як палять автомобілі військовослужбовців. Підпали автомобілів і будівель, пов’язаних із ЗСУ, стали регулярними останнім часом — найчастіше для цього російські спецслужби вербують українських підлітків через телеграм-канали. Як виявило Радіо Свобода, підлітків мотивують грошима.

За словами Богданова, на місці пожежі у «Пян-Се» виявили сліди займистої рідини, а камери відеоспостереження зафіксували одночасний різкий спалах. Ресторан наразі зачинено, адміністрація збирає гроші на його відновлення.

Ілля Богданов народився у російському Владивостоку, був офіцером ФСБ, а також брав участь у російському націоналістичному русі.

Влітку 2014 року, після анексії Криму та початку війни на Донбасі, переїхав до України та вступив до добровольчого батальйону «Донбас». Брав участь у боях за Іловайськ і Донецький аеропорт. Отримав українське громадянство. У 2016 році на нього вчинили кілька замахів, зокрема намагалися вивезти до Росії.


За повномасштабного вторгнення Богданов брав участь у боях на Київщині, дістав поранення, а згодом вступив до лав Російського добровольчого корпусу.

«Пян-Се Бар» Богданов відкрив у липні 2017 року. Згодом заклад перейменували на «Пян-Се REST».

  • #Підпал
  • #Поділ
  • #Пожежа
  • #Ресторан

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Источник материала
loader