Оголошено тендер закуплю нових трамваїв. Що з ними не так?
Оголошено тендер закуплю нових трамваїв. Що з ними не так?

Оголошено тендер закуплю нових трамваїв. Що з ними не так?

КП «Київпастранс» оголосили тендер на закупівлю п’яти нових трамвайних вагонів для Києва. Згідно з умовами тендеру, планується придбати низькопідлогові трамваї завдовжки від 25 до 28 метрів. Орієнтовна вартість цього контракту перевищує 493 мільйони гривень.

Попри те, що оновлення трамвайного парку є важливим кроком для розвитку громадського транспорту в столиці, а нові трамваї будуть не тільки комфортнішими та енергоефективними, доступнішими для людей з обмеженими можливостями, але все ж залишаються питання до довжини трамваїв.

Так, майже чотири роки тому у фінському місті Тампере запустили трамвайну систему, яку побудували з нуля. Вартість проєкту склала 330 мільйонів євро.

Сьогодні ця система успішно функціонує і продовжує розвиватися. Тоді підписали контракт на подовження 11 трамвайних вагонів Škoda з 37 до 47 метрів. Це обійдеться місту у 25 мільйонів євро, оскільки зараз у багатьох європейських містах, таких як Будапешт та Берлін вже діє стандарт трамваїв довжиною понад 30 метрів.

Також нагадуємо, що у Німеччині з’явився трамвай довжиною 60 метрів. Пасажиромісткість майже 400 осіб, що точно має покращити транспорту ситуацію, оскільки людям не доведеться чекати наступного трамвая і витрачати час.

Тим часом у Києві обирають придбання коротких трамваїв, що спричиняє додаткові проблеми пасажирам, особливо у пікові години. Однак, як і в Тампере, пасажиромісткість цих вагонів можна збільшити шляхом подовження.

  • #Громадський транспорт
  • #Київ
  • #Трамвай
  • #Транспорт

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Источник материала
loader