Кличко закликав провести перевірку свого заступника з купою квартир у Києві
Кличко закликав провести перевірку свого заступника з купою квартир у Києві

Кличко закликав провести перевірку свого заступника з купою квартир у Києві

Сьогодні, 22 жовтня, мер Києва звернувся до відповідних органів із закликом перевірити факти, викладені журналістами-розслідувачами Bihus Info, щодо Володимира Прокопіва. На час розслідування Володимира тимчасово відсторонено від виконання обов’язків заступника голови КМДА з самоврядних повноважень.

Так у «Хмарочосі» полікувався матеріал про це розслідування, яке виявило, що родина Володимира Прокопіва володіє значною кількістю елітної нерухомості.

Зокрема, тесть Прокопіва через компанію «ВП СЕРВІС» придбав 600 кв. м нерухомості у Києві, включаючи об’єкти в ЖК «Зелений острів» і «Паркова Вежа». Теща Прокопіва купила будинок за 180 тисяч доларів, що не відповідає її офіційним доходам. Дружина Віра інвестувала 13 мільйонів гривень у комерційне приміщення та купила квартиру за два мільйони гривень у ЖК «Хеппі Хаус».

Стратегія відсторонення чиновників є звичною для Віталія Кличка у подібних ситуаціях. Київський міський голова неодноразово приймав рішення про звільнення керівників міських установ, коли виникали скандали або звинувачення в неефективному управлінні чи корупції.

У квітні 2020 року Миколу Поворозника, першого заступника голови КМДА, тимчасово відсторонили через підозру в отриманні хабара за сприяння у видачі бізнес-дозволів. Однак ця історія завершилася тим, що суд визнав необґрунтованими твердження про те, що Поворозника спіймали на хабарі.

Начальник Київського метрополітену, Віктор Брагінський, також викликав незадоволення мера після публікації розслідування про нерухомість його родини. Віталій Кличко тоді заявив, що керівника метрополітену буде відсторонено або він сам напише заяву про звільнення, що і зробив останній.

Кличко звільнив директора ритуальної служби спеціалізованого комунального підприємства «Спеціалізований комбінат підприємств комунально-побутового обслуговування» Олександра Голуба, якому пізніше інкримінували розкрадання 32 мільйонів гривень бюджетних коштів через виплату зарплат фіктивним працівникам. Та це не вичерпний список чиновників звільнених мером за подібним контекстом.

  • #Віталій Кличко
  • #Володимир Прокопів
  • #Київ

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Источник материала
loader