Жовта київська цегла і травертин: інтер’єр магазину косметики на Рейтарській
Жовта київська цегла і травертин: інтер’єр магазину косметики на Рейтарській

Жовта київська цегла і травертин: інтер’єр магазину косметики на Рейтарській

Студія Bude Architects спроєктувала інтер’єр шоурума доглядової косметики Pleka в історичній будівлі початку ХХ століття на вулиці Рейтарській у Києві, спираючись на мінімалізм і теплі нейтральні кольори.

До ремонту напівпідвальне приміщення було розділене на дві зали, сполучені вузьким проходом. Дизайнери прибрали зайві шари гіпсокартону і створити більше проходів між залами.

У першій залі розміщено експозицію товарів. Там також розташували робочий стіл для команди та клієнтів — ця зона проглядається з вулиці й ніби натякає це не просто магазин, а простір, де можна отримати консультацію і випробувати продукти.

Другу залу відведено під зону тестування та експрес-послуги. Це приміщення зберегло приватність і водночас через прорізи запрошує клієнтів. У центрі — двосторонній острів, що слугує одночасно місцем для тестування та робочою поверхнею майстрів, що надають б’юті-послуги.

Завісками з бавовняної саржі прикрито вікна, що виходять у двір. Архітектори частково відкрили та очистили столітню історичну жовту цеглу, типову для архітектури Києва кінця ХІХ — початку ХХ століття.


Для підлоги використали мікроцемент, для обладнання — дерево, неіржавну сталь і травертин.

Кухню, вбиральню та офіс команди приховали за дзеркальним об’ємом.

Ідею піклування відобразили в окремих елементах: гачках у формі сердечок, скульптурній лампі з пап’є-маше і тактильності травертину.

Про проєкт написало видання Dezeen.

Bude Architects заснувало подружжя Юлія та Денис Шаталюки з Харкова. Після початку повномасштабного вторгнення Росії вони перемістилися до Києва.

  • #інтер'єр
  • #дизайн інтер'єру

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Источник материала
loader