У Харкові відбудеться прем’єра балету «Драконячі пісні»
У Харкові відбудеться прем’єра балету «Драконячі пісні»

У Харкові відбудеться прем’єра балету «Драконячі пісні»

На сцені Харківського національного академічного театру опери та балету імені М.В. Лисенка 25 та 26 жовтня відбудеться прем’єра балету «Драконячі пісні».

Про це повідомило Міністерство культури та стратегічних комунікацій, передає Укрінформ.

Зазначається, що це перша вистава, яку колектив створив «з нуля» — від написання музики до втілення на сцені.

««Драконячі пісні» — це нетривіальна історія-притча про людей і драконів з неочікуваними сюжетними поворотами. Все це втілюється в незвичному сценічному середовищі, створеному за допомогою сучасних цифрових технологій, і матиме абсолютно нетрадиційний підхід до пластичного рішення образів та візуальної складової», - йдеться у повідомленні.

Вистава об’єднала таланти режисерки театру Жанни Чепели, яка написала лібрето, балетмейстерки Антоніни Радієвської (Васильєвої) та театрального художника і fashion-дизайнера Костянтина Пономарьова.

Читайте також: Національна опера покаже хореографічні перформанси за творами українських класиків

Особливим сюрпризом для глядачів стане знайомство з творчістю Максима Коломійця — єдиного українського композитора, якому було доручено написання сучасної опери для Metropolitan Opera.

Як повідомлялося, Харківський національний театр опери та балету ім. М.В. Лисенка/Схід Опера за підтримки Українського культурного фонду створив віртуальний музей, який буде наповнено 6 тисячами експонатів.

Фото: Тетяна Юрченко



Источник материала