Найсмачніші рецепти страв з гарбуза: від першого до десерту
Найсмачніші рецепти страв з гарбуза: від першого до десерту

Найсмачніші рецепти страв з гарбуза: від першого до десерту

Гарбуз — це тренд наступаючої на п’яти літа осені.

І головне — цей овоч ідеально підходить як для солоних, так і для солодких страв, що оцінять любителі готувати щось новеньке і цікаве.

Ми зібрали для тебе кращі рецепти з гарбуза, за допомогою яких ти порадуєш своїх близьких і здивуєш гостей.

У нас вийшло ціле гарбузове меню, так що будь-яка господиня знайде щось на свій смак.

Варенье из дыни на зиму: простой рецепт, варианты и сочетания.

Рецепти супів з гарбуза.

Легкі і м’які, пікантні і несподівані — супи з гарбуза дійсно класні! Найчастіше гарбуз фігурує в різнокольорових і яскравих супах-пюре, але наша супова добірка здивує вишуканістю і легкістю в приготуванні.

Читай і записуй!.

Чилійський суп касуела — це чудовий спосіб насититися, тому що в цій страві є взагалі все.

Зазвичай її готують з м’ясом, картоплею, гарбузом на бульйоні, подають разом з качаном солодкої кукурудзи.

Доповнити суп можна за допомогою цибулі й часнику, дрібно рубаної капусти, спаржі, селери, рису, вермішелі.

Загалом, суп касуела — це легкий варіант для приготування і цікавий одночасно!.

1 кг яловичих реберець.

3 великих картоплини.

300-400 г гарбуза.

200 г стручкової квасолі.

1 велика морквина.

1 солодкий перець, червоний.

1 качан кукурудзи.

1 невелика цибулина.

3 ст.

4 зубчики часнику.

сіль, перець-горошок, паприка, чебрець, орегано.

Приготуй яловичий бульйон за улюбленим рецептом.

Додай в нього дрібно нарізаний часник, сіль, перець, чебрець, паприку і орегано.

Вийми м’ясо з каструлі, процідити бульйон і поверни в нього м’ясо, постав на маленький вогонь.

У бульйон додай нарізані соломкою перець і моркву.

Ще через 10 хвилин додай картоплю і рис.

Ще через 10 хвилин — великі кубики гарбуза, а також розрізаний кукурудзяний качан.

Через 10 хвилин додай стручкову квасолю, трохи солі.

Вари ще 15 хвилин.

Касуела подається у великих мисках, в кожній порції повинен бути шматок м’яса і кожен інгредієнт.

Суп-пюре з гарбуза з імбиром.

Аромат і смак цього супу важко з чимось порівняти.

Імбир додає приємні нюанси в блюдо, і при цьому такий суп можна їсти на дієті: він низькокалорійний.

600 г гарбуза.

1 чашка овочевого бульйону або води.

4 см кореня імбиру.

1 ріпчаста цибуля.

2 зубчики часнику.

1 невелике яблуко.

2 ч.

оливкового масла.

сіль, перець, кілька крапель гарбузової олії.

Наріж гарбуз великими кубиками, щоб вони рівномірно проварилися.

Закип’яти воду або овочевий бульйон, кинь в нього гарбуз.

Наріж цибулину і часник, пасеруй їх на оливковій олії.

Наріж очищений корінь імбиру.

Додай в каструлю до гарбузі цибулю, часник і імбир.

Вари поки гарбуз не стане м’якою.

Всі перетвори в пюре за допомогою блендера.

Готово до подачі!.

Подавати такий гарбузовий супчик можна… в маленькому гарбузику! Просто очисти його зсередини, залишивши тонкий шар м’якоті, і налий туди суп.

Прикрасити можна тонкими соломками з яблука і імбиру, а також — капни зверху трохи гарбузового масла.

Другі страви з гарбуза.

Другі страви — це ситна альтернатива, коли супи вже набридли.

Подавати їх можна як на вечерю, так і на сніданок або обід, адже гарбуз сам по собі не калорійний і приємний на смак.

Різотто з гарбузом.

Гарбуз – головний осінній овоч не тільки в Україні, але і в країнах Середземномор’я.

Так що рецептів з цим овочем маса, страви з гарбуза можуть бути десертом і супом, гарніром і добавкою до м’яса.

Ну а ми пропонуємо тобі оригінальний рецепт різотто з гарбузом.

800 г гарбуза.

1 цибулина.

1 зубчик часнику.

2 ст.

оливкової олії.

250 г круглозернового рису.

100 мл білого вина.

750 мл овочевого бульйону.

1 лавровий лист.

шматочок цедри лимона.

50 г тертого сиру.

2 ст.

вершкового масла.

сіль, перець за смаком.

зелень для прикраси.

Гарбуз розрізати навпіл, видалити насіння, очистити, м’якоть нарізати невеликими кубиками.

Цибулю і часник очистити, порубати і злегка обсмажити на 1 ст.

оливкової олії.

Додати олію, що залишилася, гарбуз, рис і тушкувати 5 хв.

Влити вино і готувати, помішуючи, поки воно не випарується.

Посолити і поперчити.

Рис з гарбузом залити половиною гарячого бульйону.

Додати лавровий лист і цедру лимона.

Готувати 20-25 хв, час від часу підливаючи бульйон і часто помішуючи.

Видалити лавровий лист і цедру лимона.

Гаряче різоттто посипати тертим сиром, заправити вершковим маслом і перемішати.

Готове гарбузове різотто розкласти по порційних тарілках і прикрасити зеленню.

Гарбуз по-грецьки.

Апетитне і ароматне блюдо прямо з Греції! А головне — легке в приготуванні, що важливо, коли ведеш активний спосіб життя.

400 г гарбуза.

1 зубчик часнику.

1 ч.

томатної пасти.

1 ч.

сушеного базиліка.

1 ст.

оливкової олії.

2 ст.

сіль і перець за смаком.

Очисти і наріж гарбуз великими кубиками, обсмаж її на підігрітій оливковій олії хвилин п’ять-сім.

На сковорідку додай сіль, перець, сушений базилік.

Виклади до гарбуза томатну пасту, а потім — пропусти на сковорідку часник через часникодавку.

Переклади все це в форму для запікання, а потім – додай воду.

Накрий фольгою і відправляй в духовку, розігріту до 180 градусів.

Запікати в духовці 25-30 хвилин.

Готовий гарбуз подавай як гарнір, закуску або самостійну страву.

.offers-title {.

text-align: center;.

.offers-slider {.

position: relative;.

.offers-slider .slick-slide a {.

.offers-slider .slick-slide a .slide-image {.

border: 3px solid #eaeaea;.

border-radius: 4px;.

.offers-slider .slick-slide a:hover .slide-image {.

.offers-slider .slick-slide a .slide-title {.

.offers-slider .slick-slide a .slide-price {.

.offers-slider .slick-slide {.

.offers-slider .slick-prev {.

height: 35px;.

border: none;.

text-indent: -9999px;.

position: absolute;.

top: 69px;.

left: 0px;.

cursor: pointer;.

outline: none;.

.offers-slider .slick-next {.

height: 35px;.

border: none;.

text-indent: -9999px;.

position: absolute;.

top: 69px;.

right: 0px;.

cursor: pointer;.

outline: none;.

.offer-block {.

.offers-slider .slick-list {.

.offers-slider .slick-next, .offers-slider .slick-prev {.

top: 56px;.

.offers-slider .slick-next, .offers-slider .slick-prev {.

top: 83px;.

Пароварка-блендер 2 в 1 Philips Avent.

3 899 грн.

Мультиварка REDMOND RMC-M251.

1 399грн.

Мультиварка MOULINEX MK812.

2 999грн.

Мультиварка POLARIS PMC 0508D Floris.

1 351грн.

Мультиварка PHILIPS Viva Collection HD3136/03.

2 499грн.

Мультиварка-скороварка PHILIPS HD2137/40.

3 599грн.

Рецепти салатів з гарбуза.

Гарбузові салати відмінно виглядають в якості розминки для шлунка перед основною стравою, а ще - як апетитний перекус.

Салат з гарбузом і топінамбуром.

Топінамбур, гарбуз і морква - це потужний вітамінний заряд від осені, яким варто насолодитися на повну.

До того ж, цей салат дуже легко готувати!.

2 топінамбура.

1 чорна редька.

200 г гарбуза.

1 морква.

1 ст.

сіль, перець оливкова олія.

Натри на крупній тертці топінамбур, гарбуз і чорну редьку.

Додай спеції, кріп і заправ олією.

Добре перемішай і ..

Подавай тільки до свіжих страв з м'яса і риби, каш і пюре.

Зберігати такий салат в холодильнику не варто, інакше він втратить пікантний смак.

Теплий салат з гарбуза і сиру.

Теплі салати - це особливий вид мистецтва.

Вони сподобаються всім, хто любить легкі страви, щоб підкріпитися.

А соус з гірчиці, меду і соєвого соусу дозволить овочам і фруктам придбати пікантний смак.

200 г гарбуза.

200 г слив.

100 г сиру фета.

Для маринаду:.

2 ст.

зернистої гірчиці.

1 ст.

оливкової олії.

1 ст.

соєвого соусу.

1 ст.

рідкого меду.

1/3 ст.

виноградного соку або вина.

перець за смаком.

Гарбуз і сливи розрізати невеликими шматочками.

Підготувати маринад: змішати гірчицю, масло, соєвий соус, мед, вино/сік і перець.

Залити сливи і гарбуз маринадом, залишити на 1 годину, періодично помішуючи, щоб всі шматочки рівномірно просочилися.

Перекласти гарбуз і сливи в форму для запікання, поставити в духовку на 20-25 хвилин.

Нарізати сир кубиками, насипати разом з гарбузом і сливами в салатницю.

Заправити соком, який утворився при запіканні.

Подавати цей салат потрібно обов'язково в теплому вигляді!.

Десерти з гарбуза.

Солодкий смак гарбуза робить з нього відмінний інгредієнт для солодощів.

Пироги, тістечка та оладки - все це не може обійтися без гарбуза.

Гарбузові оладки.

Традиційний рецепт оладок для тебе занадто нудний і банальний? Що ж, спробуй ці чудові і яскраві гарбузові оладки.

200 г гарбуза.

1 яблуко.

1 яйце.

2 ст.

1 ст.

1 ст.

10 г ванільного цукру.

0,5 ч.

1 щіпка солі.

рослинна олія.

Подрібни яблуко і гарбуз до однорідної маси.

Додай до неї яйце, цукор, ванільний цукор, сіль, соду і кефір, перемішай.

Додай в масу борошно, розмішуючи, поки не отримаєш консистенцію густої сметани.

Прожарюй на сковорідці до золотистого кольору з обох сторін.

Гарбузові оладки краще всього подавати з яблучним варенням, сметаною або зі збитими вершками - кому як подобається.

Американський пиріг.

Гарбузовий американський пиріг - це дуже смачна страва, яка сподобається тим, хто в пирогах цінує перш за все начинку.

Начинки там дуже багато, а смак легко утворюється завдяки прянощам і спеціям.

160 г борошна.

100 г вершкового масла.

1 ч.

лимонного соку.

4-6 ст.

крижаної води.

300 г гарбузового пюре.

200 г згущеного молока.

2 яйця.

сіль, мелена кориця, мелений мускатний горіх, мелений імбир і мелений кардамон.

Починаємо з тіста.

У борошно потрібно додати чверть ложки солі, порубати холодне вершкове масло разом з борошном.

Потім додай холодну воду і лимонний сік.

Вимішувати не потрібно, зліпи з тіста кулю і якщо масло трохи підтануло, прибери на 10 хвилин в холодильник.

Потім розкачай тісто так, щоб воно було більше ніж форма (потрібно буде з нього сформувати дно і бортики пирога).

Поклади в форму, зроби дно і бортики, закрий тісто харчовою плівкою і дай постояти 30-40 хвилин в холодильнику.

Після цього наколи дно пирога вилкою, а потім - випікай його 10-15 хвилин в духовці з вантажем і 5 хвилин без нього.

Тепер начинка.

Натертий гарбуз протушкуй на сковорідці, поки не випарується рідина і посоли в процесі.

Зроби з цього пюре, додай яйця, згущене молоко і прянощі за смаком.

Виклади начинку в тісто і випікай від 40 до 60 хвилин.

Американський пиріг можна прикрасити за допомогою різноманітних прянощів, а також - присипати гірким тертим шоколадом.

А які в тебе є улюблені рецепти з гарбуза? Поділися з нами в коментарях!.

Воздушное парфе с клубникой и медом.

Начинка для пиццы: лучшие домашние рецепты.

Мнение редакции может не совпадать с мнением автора статьи.

Август 12 2019, 03:08.

Автор: Слава Савельева.

Метки: тыквенный суп, салат с тыквой, десерт с тыквой, тыквенное масло, с тыквой.

Понравилась статья? Оцените:.

(Пока оценок нет).

Загрузка...

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

Статьи по теме:.

Самые вкусные рецепты блюд из тыквы: от первого до десерта.

Готовим американские панкейки — рецепты на Масленицу с фото.

Рецепт простого блюда из тыквы: готовим ризотто с тыквой.

Источник материала
loader