/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F154%2F26fc04d0a1147ee053ad606e16c64d66.jpg)
Найсмачніші рецепти страв з гарбуза: від першого до десерту
Гарбуз — це тренд наступаючої на п’яти літа осені.
І головне — цей овоч ідеально підходить як для солоних, так і для солодких страв, що оцінять любителі готувати щось новеньке і цікаве.
Ми зібрали для тебе кращі рецепти з гарбуза, за допомогою яких ти порадуєш своїх близьких і здивуєш гостей.
У нас вийшло ціле гарбузове меню, так що будь-яка господиня знайде щось на свій смак.
Варенье из дыни на зиму: простой рецепт, варианты и сочетания.
Рецепти супів з гарбуза.
Легкі і м’які, пікантні і несподівані — супи з гарбуза дійсно класні! Найчастіше гарбуз фігурує в різнокольорових і яскравих супах-пюре, але наша супова добірка здивує вишуканістю і легкістю в приготуванні.
Читай і записуй!.
Чилійський суп касуела — це чудовий спосіб насититися, тому що в цій страві є взагалі все.
Зазвичай її готують з м’ясом, картоплею, гарбузом на бульйоні, подають разом з качаном солодкої кукурудзи.
Доповнити суп можна за допомогою цибулі й часнику, дрібно рубаної капусти, спаржі, селери, рису, вермішелі.
Загалом, суп касуела — це легкий варіант для приготування і цікавий одночасно!.
1 кг яловичих реберець.
3 великих картоплини.
300-400 г гарбуза.
200 г стручкової квасолі.
1 велика морквина.
1 солодкий перець, червоний.
1 качан кукурудзи.
1 невелика цибулина.
3 ст.
4 зубчики часнику.
сіль, перець-горошок, паприка, чебрець, орегано.
Приготуй яловичий бульйон за улюбленим рецептом.
Додай в нього дрібно нарізаний часник, сіль, перець, чебрець, паприку і орегано.
Вийми м’ясо з каструлі, процідити бульйон і поверни в нього м’ясо, постав на маленький вогонь.
У бульйон додай нарізані соломкою перець і моркву.
Ще через 10 хвилин додай картоплю і рис.
Ще через 10 хвилин — великі кубики гарбуза, а також розрізаний кукурудзяний качан.
Через 10 хвилин додай стручкову квасолю, трохи солі.
Вари ще 15 хвилин.
Касуела подається у великих мисках, в кожній порції повинен бути шматок м’яса і кожен інгредієнт.
Суп-пюре з гарбуза з імбиром.
Аромат і смак цього супу важко з чимось порівняти.
Імбир додає приємні нюанси в блюдо, і при цьому такий суп можна їсти на дієті: він низькокалорійний.
600 г гарбуза.
1 чашка овочевого бульйону або води.
4 см кореня імбиру.
1 ріпчаста цибуля.
2 зубчики часнику.
1 невелике яблуко.
2 ч.
оливкового масла.
сіль, перець, кілька крапель гарбузової олії.
Наріж гарбуз великими кубиками, щоб вони рівномірно проварилися.
Закип’яти воду або овочевий бульйон, кинь в нього гарбуз.
Наріж цибулину і часник, пасеруй їх на оливковій олії.
Наріж очищений корінь імбиру.
Додай в каструлю до гарбузі цибулю, часник і імбир.
Вари поки гарбуз не стане м’якою.
Всі перетвори в пюре за допомогою блендера.
Готово до подачі!.
Подавати такий гарбузовий супчик можна… в маленькому гарбузику! Просто очисти його зсередини, залишивши тонкий шар м’якоті, і налий туди суп.
Прикрасити можна тонкими соломками з яблука і імбиру, а також — капни зверху трохи гарбузового масла.
Другі страви з гарбуза.
Другі страви — це ситна альтернатива, коли супи вже набридли.
Подавати їх можна як на вечерю, так і на сніданок або обід, адже гарбуз сам по собі не калорійний і приємний на смак.
Різотто з гарбузом.
Гарбуз – головний осінній овоч не тільки в Україні, але і в країнах Середземномор’я.
Так що рецептів з цим овочем маса, страви з гарбуза можуть бути десертом і супом, гарніром і добавкою до м’яса.
Ну а ми пропонуємо тобі оригінальний рецепт різотто з гарбузом.
800 г гарбуза.
1 цибулина.
1 зубчик часнику.
2 ст.
оливкової олії.
250 г круглозернового рису.
100 мл білого вина.
750 мл овочевого бульйону.
1 лавровий лист.
шматочок цедри лимона.
50 г тертого сиру.
2 ст.
вершкового масла.
сіль, перець за смаком.
зелень для прикраси.
Гарбуз розрізати навпіл, видалити насіння, очистити, м’якоть нарізати невеликими кубиками.
Цибулю і часник очистити, порубати і злегка обсмажити на 1 ст.
оливкової олії.
Додати олію, що залишилася, гарбуз, рис і тушкувати 5 хв.
Влити вино і готувати, помішуючи, поки воно не випарується.
Посолити і поперчити.
Рис з гарбузом залити половиною гарячого бульйону.
Додати лавровий лист і цедру лимона.
Готувати 20-25 хв, час від часу підливаючи бульйон і часто помішуючи.
Видалити лавровий лист і цедру лимона.
Гаряче різоттто посипати тертим сиром, заправити вершковим маслом і перемішати.
Готове гарбузове різотто розкласти по порційних тарілках і прикрасити зеленню.
Гарбуз по-грецьки.
Апетитне і ароматне блюдо прямо з Греції! А головне — легке в приготуванні, що важливо, коли ведеш активний спосіб життя.
400 г гарбуза.
1 зубчик часнику.
1 ч.
томатної пасти.
1 ч.
сушеного базиліка.
1 ст.
оливкової олії.
2 ст.
сіль і перець за смаком.
Очисти і наріж гарбуз великими кубиками, обсмаж її на підігрітій оливковій олії хвилин п’ять-сім.
На сковорідку додай сіль, перець, сушений базилік.
Виклади до гарбуза томатну пасту, а потім — пропусти на сковорідку часник через часникодавку.
Переклади все це в форму для запікання, а потім – додай воду.
Накрий фольгою і відправляй в духовку, розігріту до 180 градусів.
Запікати в духовці 25-30 хвилин.
Готовий гарбуз подавай як гарнір, закуску або самостійну страву.
.offers-title {.
text-align: center;.
.offers-slider {.
position: relative;.
.offers-slider .slick-slide a {.
.offers-slider .slick-slide a .slide-image {.
border: 3px solid #eaeaea;.
border-radius: 4px;.
.offers-slider .slick-slide a:hover .slide-image {.
.offers-slider .slick-slide a .slide-title {.
.offers-slider .slick-slide a .slide-price {.
.offers-slider .slick-slide {.
.offers-slider .slick-prev {.
height: 35px;.
border: none;.
text-indent: -9999px;.
position: absolute;.
top: 69px;.
left: 0px;.
cursor: pointer;.
outline: none;.
.offers-slider .slick-next {.
height: 35px;.
border: none;.
text-indent: -9999px;.
position: absolute;.
top: 69px;.
right: 0px;.
cursor: pointer;.
outline: none;.
.offer-block {.
.offers-slider .slick-list {.
.offers-slider .slick-next, .offers-slider .slick-prev {.
top: 56px;.
.offers-slider .slick-next, .offers-slider .slick-prev {.
top: 83px;.
Пароварка-блендер 2 в 1 Philips Avent.
3 899 грн.
Мультиварка REDMOND RMC-M251.
1 399грн.
Мультиварка MOULINEX MK812.
2 999грн.
Мультиварка POLARIS PMC 0508D Floris.
1 351грн.
Мультиварка PHILIPS Viva Collection HD3136/03.
2 499грн.
Мультиварка-скороварка PHILIPS HD2137/40.
3 599грн.
Рецепти салатів з гарбуза.
Гарбузові салати відмінно виглядають в якості розминки для шлунка перед основною стравою, а ще - як апетитний перекус.
Салат з гарбузом і топінамбуром.
Топінамбур, гарбуз і морква - це потужний вітамінний заряд від осені, яким варто насолодитися на повну.
До того ж, цей салат дуже легко готувати!.
2 топінамбура.
1 чорна редька.
200 г гарбуза.
1 морква.
1 ст.
сіль, перець оливкова олія.
Натри на крупній тертці топінамбур, гарбуз і чорну редьку.
Додай спеції, кріп і заправ олією.
Добре перемішай і ..
Подавай тільки до свіжих страв з м'яса і риби, каш і пюре.
Зберігати такий салат в холодильнику не варто, інакше він втратить пікантний смак.
Теплий салат з гарбуза і сиру.
Теплі салати - це особливий вид мистецтва.
Вони сподобаються всім, хто любить легкі страви, щоб підкріпитися.
А соус з гірчиці, меду і соєвого соусу дозволить овочам і фруктам придбати пікантний смак.
200 г гарбуза.
200 г слив.
100 г сиру фета.
Для маринаду:.
2 ст.
зернистої гірчиці.
1 ст.
оливкової олії.
1 ст.
соєвого соусу.
1 ст.
рідкого меду.
1/3 ст.
виноградного соку або вина.
перець за смаком.
Гарбуз і сливи розрізати невеликими шматочками.
Підготувати маринад: змішати гірчицю, масло, соєвий соус, мед, вино/сік і перець.
Залити сливи і гарбуз маринадом, залишити на 1 годину, періодично помішуючи, щоб всі шматочки рівномірно просочилися.
Перекласти гарбуз і сливи в форму для запікання, поставити в духовку на 20-25 хвилин.
Нарізати сир кубиками, насипати разом з гарбузом і сливами в салатницю.
Заправити соком, який утворився при запіканні.
Подавати цей салат потрібно обов'язково в теплому вигляді!.
Десерти з гарбуза.
Солодкий смак гарбуза робить з нього відмінний інгредієнт для солодощів.
Пироги, тістечка та оладки - все це не може обійтися без гарбуза.
Гарбузові оладки.
Традиційний рецепт оладок для тебе занадто нудний і банальний? Що ж, спробуй ці чудові і яскраві гарбузові оладки.
200 г гарбуза.
1 яблуко.
1 яйце.
2 ст.
1 ст.
1 ст.
10 г ванільного цукру.
0,5 ч.
1 щіпка солі.
рослинна олія.
Подрібни яблуко і гарбуз до однорідної маси.
Додай до неї яйце, цукор, ванільний цукор, сіль, соду і кефір, перемішай.
Додай в масу борошно, розмішуючи, поки не отримаєш консистенцію густої сметани.
Прожарюй на сковорідці до золотистого кольору з обох сторін.
Гарбузові оладки краще всього подавати з яблучним варенням, сметаною або зі збитими вершками - кому як подобається.
Американський пиріг.
Гарбузовий американський пиріг - це дуже смачна страва, яка сподобається тим, хто в пирогах цінує перш за все начинку.
Начинки там дуже багато, а смак легко утворюється завдяки прянощам і спеціям.
160 г борошна.
100 г вершкового масла.
1 ч.
лимонного соку.
4-6 ст.
крижаної води.
300 г гарбузового пюре.
200 г згущеного молока.
2 яйця.
сіль, мелена кориця, мелений мускатний горіх, мелений імбир і мелений кардамон.
Починаємо з тіста.
У борошно потрібно додати чверть ложки солі, порубати холодне вершкове масло разом з борошном.
Потім додай холодну воду і лимонний сік.
Вимішувати не потрібно, зліпи з тіста кулю і якщо масло трохи підтануло, прибери на 10 хвилин в холодильник.
Потім розкачай тісто так, щоб воно було більше ніж форма (потрібно буде з нього сформувати дно і бортики пирога).
Поклади в форму, зроби дно і бортики, закрий тісто харчовою плівкою і дай постояти 30-40 хвилин в холодильнику.
Після цього наколи дно пирога вилкою, а потім - випікай його 10-15 хвилин в духовці з вантажем і 5 хвилин без нього.
Тепер начинка.
Натертий гарбуз протушкуй на сковорідці, поки не випарується рідина і посоли в процесі.
Зроби з цього пюре, додай яйця, згущене молоко і прянощі за смаком.
Виклади начинку в тісто і випікай від 40 до 60 хвилин.
Американський пиріг можна прикрасити за допомогою різноманітних прянощів, а також - присипати гірким тертим шоколадом.
А які в тебе є улюблені рецепти з гарбуза? Поділися з нами в коментарях!.
Воздушное парфе с клубникой и медом.
Начинка для пиццы: лучшие домашние рецепты.
Мнение редакции может не совпадать с мнением автора статьи.
Август 12 2019, 03:08.
Автор: Слава Савельева.
Метки: тыквенный суп, салат с тыквой, десерт с тыквой, тыквенное масло, с тыквой.
Понравилась статья? Оцените:.
(Пока оценок нет).
Загрузка...
Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.
Статьи по теме:.
Самые вкусные рецепты блюд из тыквы: от первого до десерта.
Готовим американские панкейки — рецепты на Масленицу с фото.
Рецепт простого блюда из тыквы: готовим ризотто с тыквой.
