— Усе літо висаджую розсаду китайської капусти пак-чой.
Це не пекінська, як я думала спочатку.
Утворює видовжену головку із зібраних докупи листків.
Виглядає, як висока ваза, — розповідає 56-річна Галина Даниленко з міста Жовква Львівської області.— Не має качана, тому дозріває швидко.
За 20 днів після висадки розсади пак-чой вже на столі.
Її завжди пускаю на голубці.
Дуже зручно.
Спочатку сіє насіння капусти в торф'яні горщики.
Проростає два тижні.
Після утворення чотирьох справжніх листків пересаджує рослину на город.
Пак-чой має висоту 35–50 см.
Коріння проникає в ґрунт не глибше ніж на 15 см.
Відстань між рядами залишають 25–30 см.— Не саджу на місце, де минулого року ріс будь-який вид капусти.
Бо набереться хвороб.
Якщо вистоїть, то буде повільно нарощувати листя.
Кращий попередник для китайської капусти — огірок.
Щоб розсада швидше прижилася, вранці та ввечері обприскує її водою протягом тижня.
Коли виростає, підгортає, як картоплю.
Перед цим посипає грядки деревним попелом.— Вибрала сорти Ластівка й Прима.
Чимала головка наростає за 18–20 днів після появи сходів.
Зріла важить 2–3 кілограми.
Підмітила, що краще не виривати, а зрізувати сам плід.
Тоді на стеблі виросте ще одна головка.Із коренем витягає тільки наприкінці вересня.— Якщо не зрізати стебло на зиму, то наступного року рослина дасть жовтеньку квітку.
З неї можна зібрати насіння й сіяти новий урожай.