Китайська капуста пак-чой не утворює качан
Китайська капуста пак-чой не утворює качан

Китайська капуста пак-чой не утворює качан

— Усе літо висаджую розсаду китайської капусти пак-чой.

Це не пекінська, як я думала спочатку.

Утворює видовжену головку із зібраних докупи листків.

Виглядає, як висока ваза, — розповідає 56-річна Галина Даниленко з міста Жовква Львівської області.— Не має качана, тому дозріває швидко.

За 20 днів після висадки розсади пак-чой вже на столі.

Її завжди пус­каю на голубці.

Дуже зручно.

Спочатку сіє насіння капусти в торф'яні горщики.

Проростає два тижні.

Після утворення чотирьох справжніх листків пересаджує рослину на город.

Пак-чой має висоту 35–50 см.

Коріння проникає в ґрунт не глибше ніж на 15 см.

Відстань між рядами залишають 25–30 см.— Не саджу на місце, де минулого року ріс будь-який вид капусти.

Бо набереться хвороб.

Якщо вистоїть, то буде повільно нарощувати листя.

Кращий попередник для китайської капусти — огірок.

Щоб розсада швидше прижилася, вранці та ввечері обприскує її водою протягом тижня.

Коли виростає, підгортає, як картоплю.

Перед цим посипає грядки деревним попелом.— Вибрала сорти Ластівка й Прима.

Чимала головка наростає за 18–20 днів після появи сходів.

Зріла важить 2–3 кілограми.

Підмітила, що краще не виривати, а зрізувати сам плід.

Тоді на стеблі виросте ще одна головка.Із коренем витягає тільки наприкінці вересня.— Якщо не зрізати стебло на зиму, то наступного року рослина дасть жовтеньку квітку.

З неї можна зібрати насіння й сіяти новий урожай.

Источник материала
Поделиться сюжетом