Суд заарештував всіх підозрюваних у справі про розкрадання 20 млн доларів "Ощадбанку" з альтернативою застави
Суд заарештував всіх підозрюваних у справі про розкрадання 20 млн доларів "Ощадбанку" з альтернативою застави

Суд заарештував всіх підозрюваних у справі про розкрадання 20 млн доларів "Ощадбанку" з альтернативою застави

Солом'янський районний суд міста Києва у четвер, 25 жовтня, обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави 10 особам, які підозрюються у заволодінні 20 млн доларів "Ощадбанку".

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив глава САП Назар Холодницький.

"За результатами розгляду клопотань усім підозрюваним обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави, в тому числі і голові наглядової ради та бенефіціару ВАТ "Креатив Груп", який є родичем народного депутата України і, за версією слідства, одним з організаторів цієї схеми", - написав він.

Наголошується, що синові нардепа заставу визначено в розмірі 5 млн гривень.

Сьогодні "Українська Правда" з посиланням на лист юридичної компанії "EQUITY", повідомила, що за п'ятьох арештованих вже внесли заставу, включаючи сина нардепа Березкіна.

"26 жовтня 2018, відповідні суми застав вже оплачені.

Ми очікуємо, що клієнти компанії вийдуть на свободу вже найближчим часом", - йдеться у листі "EQUITY".

У той же час у листі адвокати заявили, що домоглися зменшення застав 6 своїм підзахисним: керівнику ЗАТ "Креатив", двом працівникам ПАТ "Креатив Груп", колишньому головному бухгалтеру групи компаній "Креатив", колишньому директору ТОВ "ЗМЖ", колишньому акціонеру групи компаній "Креатив" Максим Березкін.

Як повідомлялося, сьогодні заступник голови правління "Ощадбанку" Ірина Земцова внесла 7 млн грн застави і вийшла на свободу.

Серед затриманих - син народного депутата Станіслава Березкіна і заступник голови правління "Ощадбанку" Ірина Земцова.

25 жовтня Солом'янський районний суд Києва взяв під варту заступника Ірину Земцову.

Прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Валентин Мусіяка сказав, що просив суд взяти Земцову під варту із заставою у 50 мільйонів гривень.

Проте суд відмовив і призначив альтернативу - 7 млн гривень застави.

Пізніше суд заарештував сина депутата Верховної Ради Станіслава Березкіна Максима і встановив для нього заставу в розмірі 5 млн грн.

Сам Станіслав Березкін заявив телеканалу "112 Україна", що ані він, ані члени його родини законів не порушували і злочинів не вчиняли, тому готові відстоювати свою позицію в судах і Верховній Раді, якщо генпрокурор внесе подання про зняття з нього депутатської недоторканності.

Источник материала
Поделиться сюжетом