Україна заблокувала ухвалення бюджету Комісії із захисту Чорного моря через участь "представників Криму"
Україна заблокувала ухвалення бюджету Комісії із захисту Чорного моря через участь "представників Криму"

Україна заблокувала ухвалення бюджету Комісії із захисту Чорного моря через участь "представників Криму"

Чорне море на знімку зі супутника.

NASA.

Україні довелось заблокувати ухвалення річного бюджету Комісії із захисту Чорного моря через участь так званих "представників Криму".

Про це повідомляє прес-служба Міністерства екології та природних ресурсів України.

Відзначається, що 24-25 жовтня у Стамбулі (Туреччина) відбулося 34-е чергове засідання Комісії із захисту Чорного моря від забруднення.

В цьому році на засіданні головувала Російська Федерація.

Її представники намагалися вплинути на участь громадян України з АР Крим в роботі допоміжних органів Комісії, які б мали представляти інтереси Російської Федерації.

"Мінприроди та Міністерство закордонних справ України зайняли жорстку позицію та заблокували ухвалення річного бюджету для фінансування робочих груп Комісії за участю представників АР Крим та м.

Севастополя, які мали б "представляти" інтереси РФ.

Будь-які рішення, що розглядаються робочими групами Комісії за участю громадян України з АР Крим, номінованих Росією, є нелегітимними", – прокоментував ситуацію міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак.

Він зазначив, що представники РФ вже не вперше намагаються використати міжнародну арену для легалізації анексії Криму.

Схожа ситуація була, коли Росія намагалася відзвітуватися за Крим щодо викидів парникових газів на території півострову.

Відзначається, що під час засідання обговорювалися питання щодо бюджету та робочої програми Комісії на 2018-19 рік, заслуховувалися звіти країн – учасниць Конвенції про виконання ними Стратегічного плану дій щодо Чорного моря, вимог Конвенції та інші організаційні аспекти поточної діяльності Комісії та її постійного секретаріату.

Також на засіданні головування перейшло до Туреччини, яка головуватиме у Комісії із захисту Чорного моря від забруднення упродовж наступного року.

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны