Бойовик Лусваргі відмовився від адвоката і попросив державного захисника
Бойовик Лусваргі відмовився від адвоката і попросив державного захисника

Бойовик Лусваргі відмовився від адвоката і попросив державного захисника

Бойовик Рафаель Лусваргі, обвинувачений в тероризмі, відмовився від свого адвоката Валентина Рибіна і попросив призначити йому державного захисника.

Про це повідомила кореспондент "112 Україна" із зали суду.

"На засідання суду не з'явився захисник Рафаеля Лусваргі Валентин Рибін.

Суддя зазначив, що Рибін повідомив суду про те, що він не може взяти участь у засіданні, оскільки задіяний в іншій справі.

Ніяких документальних підтверджень він жодного разу не давав, тому прокурор звернувся до суду і попросив притягнути Рибіна до дисциплінарної відповідальності, якщо він знову не з'явиться на засіданні.

Сам Лусваргі звернувся до суду з заявою, він надав лист своєму перекладачеві для перекладу і заявив, що дуже вдячний своєму захиснику, але має з ним попрощатися, так як той не приходить на засідання.

Також Рафаель попросив виділити йому державного захисника", – йдеться у повідомленні.

Лусваргі визнає, що в період з вересня 2014 року по травень 2015 перебував на непідконтрольній Україні території, проте не визнав того, що брав участь у терористичних організаціях.

Суд призначив наступне засідання на 8 листопада.

Там його затримали.

7 травня бойовика було заарештовано на два місяці, після чого термін утримання під вартою судом продовжувався.

При цьому адвокат Лусваргі Валентин Рибін повідомив, що Головне слідче управління Служби безпеки України внесла до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про вчинення представниками організації "С14" "терористичного акту і викрадення людини".

У спецслужбі цю інформацію спростовують.

Источник материала
Поделиться сюжетом