Політолог Яхно пояснила, кому в Україні не варто навіть мріяти про подвійне громадянство
Політолог Яхно пояснила, кому в Україні не варто навіть мріяти про подвійне громадянство

Політолог Яхно пояснила, кому в Україні не варто навіть мріяти про подвійне громадянство

Ми до кінця не знаємо, у скількох українців насправді є подвійне громадянство.

Про це в ексклюзивному коментарі інтернет-виданню Новости Украины – From-UA розповіла український політолог, директор Інституту національної стратегії України Олеся Яхно.

За словами аналітика, існують різні ситуації з різною мотивацією, коли люди отримують подвійне громадянство.

«Якщо ми кажемо про органи влади, то я повністю підтримую, що в органах влади, якщо ми кажемо про політиків, чиновників, якраз не повинно бути людей з подвійним громадянством, тому що це можна використати, з одного боку, для того, щоб через таку людину озвучувати ті чи інші ініціативи, і оскільки людина має подвійне громадянство, вона може вважати, що вона у повній мірі не несе відповідальність за свої дії.

Якщо людина йде у владу, обіймає посаду, вона повинна усвідомлювати свою відповідальність, і в цьому сенсі подвійне громадянство частково розбиває цю відповідальність», - пояснює співрозмовниця видання.

Що стосується звичайних людей, то, на думку Яхно, варто розуміти, що мотивація для отримання подвійного громадянства у даному випадку може бути різною.

«У когось це виключно економічні чинники, у когось якісь інші.

Тому дискусія — це дуже правильно, я вважаю, що це питання треба обговорювати, тому що ми зіштовхнулися з тим, що багато років це питання не просто замовчувалося: було всім відомо, що роздаються паспорти, якщо ми кажемо про угорські, і на це ніхто не звертав уваги.

І зараз по факту ми вже бачимо певну проблему, яка накопичувалася багато років», - додає експерт.

«Я не виключаю, що рано чи пізно можуть бути реалізовано певні законодавчі ініціативи щодо подвійного громадянства, які можуть бути підтримані.

Але це не стосується політиків та чиновників», - каже політолог.

Источник материала
Поделиться сюжетом