Олег Сенцов став лауреатом престижної міжнародної премії
Олег Сенцов став лауреатом престижної міжнародної премії

Олег Сенцов став лауреатом престижної міжнародної премії

Незаконно засуджений у Росії український режисер і політв'язень Кремля Олег Сенцов отримав премію Платформи європейської пам'яті та совісті.

Про це у Facebook повідомив посол України в Словенії Михайло Бродович.

Зокрема, він відзначив, що у рамках міжнародного кінофестивалю, що днями проходить у Словенії було прийнято рішення про нагородження українського режисера Олега Сенцова, який перебуває у російській в'язниці.

"Сьогодні, 14 листопада, в парламенті Словенії сталася надзвичайно приємна і неординарна подія – в рамках міжнародної конференції "Темна сторона місяця", мав честь отримати нагороду Платформи європейської пам'яті та совісті, якою відзначено українського режисера і політичного в'язня Кремля Олега Сенцова", – написав Бродович.

Також дипломат відзначив, що правове суспільсово не може забути про незаконне ув'язнення Сенцова та всілякими способами допагатись його звільнення.

Переконаний, що найближчим часом Олега Сенцова і всіх інших людей доброї волі, які готові ціною власного життя відстоювати незалежність і європейське майбутнє України, звільнять, а російську владу притягнуть до відповідальності за скоєні злочини", - написав посол.

Зазначимо, Платформа європейської пам'яті та совісті – міжнародний проект, покликаний дослідити діяльність і злочини тоталітарних режимів у Європі в XX столітті і не допустити відновлення тоталітаризму в Європі.

Разом з тим варто відзначити, що рідні незаконно засудженого в РФ журналіста Романа Сущенко отримали від нього лист із збірного пункту в'язниці "Матроська тишина" в Москві.

Російські тюремники етапували незаконно засудженого українського журналіста Романа Сущенка в СІЗО "Матроська тиша" в Москві.

За словами дівчини, це - останні новини про місцезнаходження батька.

У той же час залишається неясним, куди Сущенка відправили далі.

"Отримали довгоочікуваний лист від нашого Романа Сущенко з Матроської тиші, датоване 11 жовтня.

Він прибув туди в неділю, 7 жовтня.

Розповів, що, швидше за все, буде перебувати там 10 днів, про кінцевому пункті відбування покарання батькові нічого не відомо, власне, про це нібито також не знає ніхто з працівників цього СІЗО.

В камері разом з ним було ще три людини ", - повідомила вона.

Як повідомляв "Знай.

ua", Сенцов написав радісного листа, чи не фейк.

Також "Знай.

ua" писав, що Сенцов мало не помер від голоду, але у російській в'язниці думають інакше.

Українські сенсації.

Невідома історія Сенцова.

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны