Голова МЗС Польщі привіз в Україну нагороду Сенцову
Голова МЗС Польщі привіз в Україну нагороду Сенцову

Голова МЗС Польщі привіз в Україну нагороду Сенцову

1 грудня.

Міністр закордонних справ Польщі Яцек Чапутовіч під час візиту у Київ вручив почесну нагороду МЗС Польщі (Pro Dignitate Humane) "За людську гідність" родині українського кінорежисера та політв’язня Олега Сенцова.

"Дякую нашим друзям за вручення почесної відзнаки МЗС Pro Dignitate Humana Олегу Сенцову як людині і герою, який протистояв окупації, боровся за звільнення всіх політв'язнів Кремля.

Відзнака ще більш символічна, коли тепер поряд з політв'язнями Росія захопила 24 військовополонених", - написав міністр.

Вручення нагороди відбулось під час урочистої церемонії в Національному заповіднику "Софія Київська".

Нагорода вручається МЗС Польщі з 2011 року за діяльність щодо захисту прав осіб, які потерпають від переслідувань і репресій, за непохитну позицію в захисті прав особистості й поваги до людської гідності.

Як раніше повідомляло МЗС України, 30 листопада - 1 грудня у Києві з офіційним візитом перебуватиме міністр закордонних справ Республіки Польща Яцек Чапутовіч.

Церемонія нагородження відбулася у Лондоні 15 листопада.

Сенцов засуджений у Росії на 20 років ув’язнення за звинуваченням у “підготовці терактів” в анексованому Криму.

Режисер звинувачення відкидає.

На знак протесту він голодував від 14 травня з вимогою звільнити всіх українців, яких Росія утримує за політичними мотивами.

Сенцов припинив голодування 6 жовтня.

Він назвав це “вимушеним заходом через загрозу насильницького годування”.

Источник материала
Поделиться сюжетом