Олександр Пузанов: Політрада "Опозиційного блоку" не приймала рішення щодо скликання з'їзду, як передбачає статут
Олександр Пузанов: Політрада "Опозиційного блоку" не приймала рішення щодо скликання з'їзду, як передбачає статут

Олександр Пузанов: Політрада "Опозиційного блоку" не приймала рішення щодо скликання з'їзду, як передбачає статут

Політрада "Опозиційного блоку" не приймала рішення про скликання з'їзду, як передбачає статут.

Про це заявив, виступаючи на зборах партійного активу більшості обласних організацій "Опозиційного блоку", голова Київської міської організації Олександр Пузанов.

Зокрема, він поінформував присутніх про ту юридичну частину роботи, яка зараз ведеться стосовно нелегітимного з'їзду, який частина партії планує провести 15 грудня цього року, і чому він є незаконним.

"Партія в своїй діяльності повинна керуватися законодавством України та своїм Статутом.

І законодавство, і Статут нашої партії передбачають, що з'їзд партії може зібрати тільки Політрада.

Жоден інший орган за Статутом нашої партії не має права скликати з'їзд, визначати норму представництва регіональних організацій, визначати місце та час проведення цього з'їзду", - підкреслив Олександр Пузанов.

Він розповів, що 12 листопада 2018 року відбулося засідання Політради партії.

"На цьому засіданні були присутні 100% членів Політради, які розглянули питання порядку денного і не приймали рішення проводити з'їзд 15 грудня.

Така пропозиція дійсно висувалася Колесніковим Борисом Вікторовичем, однак вона не набрала достатньої кількості голосів.

Після цього Олександр Ростиславович Касянюк, член Політради партії, одноосібно визначив, що Політрада недієздатна.

Мабуть, в силу того, що Політрада відмовилася затвердити рішення, яке йому хотілося ухвалити.

І направив головам регіональних організацій "Опозиційного блоку" добре відомий вам лист про те, що є рішення проводити з'їзд 15 грудня.

Як я вже згадував, тільки Політрада має право приймати таке рішення.

І оскільки Політрада, чотири члени якої присутні зараз в цьому залі та знають про те, що таке рішення не приймалося, ми звернулися і до голів регіональних організацій, звернулися до Міністерства юстиції України, звернулися до правоохоронних органів з відповідними заявами, з відповідними листами, для того щоб прояснити поточну ситуацію, для того щоб пояснити, чому той з'їзд, який запланований деякими посадовими особами партії на 15 грудня, проводити не можна, чому він є незаконним", - підкреслив Олександр Пузанов.

"На сьогодні, відповідно до навіть вже відкритої інформації, яка з'явилася у ЗМІ, порушено кримінальну справу за заявою Юрія Анатолійовича.

Кримінальна справа буде розслідуватися саме щодо перешкоджання законній діяльності політичної партії "Опозиційний блок", і стосується вона саме цього одноосібного рішення Касянюка, або не одноосібного, якщо він його разом зі співучасниками приймав, щодо того, щоб проводити цей з'їзд, щодо того, щоб на цьому з'їзді приймати рішення, які, природно, будуть спрямовані на узурпацію влади в політичній партії "Опозиційний блок", на захоплення нашої партії, по суті, рейдерськими методами.

Про те, що це рейдерські методи, свідчить, зокрема, і той лист, який сьогодні товариш Касянюк направив на адресу глав регіональних організацій.

Можливо, ви вже отримали його.

Цей лист стосується зміни часу проведення з'їзду і місця проведення з'їзду.

Це типова, класична рейдерська атака.

Метою цієї атаки є захоплення влади в партії.

Але, як ми знаємо, і як правильно сказав Юрій Анатолійович, влада допомагатиме нашим опонентам, але правда на нашому боці.

А якщо правда на нашому боці, значить ми зможемо довести цю правду і заблокувати ці незаконні рішення і не допустити захоплення нашої партії", - сказав він.

Олександр Пузанов зазначив, що зараз проводиться комплекс заходів, пов'язаних з визнанням недійсними тих рішень, які будуть прийняті опонентами на з'їзді.

"Ми в судовому порядку оскаржуватимемо рішення, які будуть ухвалені.

Ну а найголовніше - це те, що 13, тобто більше половини, регіональних організацій політичної партії "Опозиційний блок" відмовилися брати участь в цьому незаконному з'їзді через те, що він скликаний не уповноваженою особою, відмовилися брати участь в цьому рейдерському захопленні та виявили, в тому числі, й свою громадянську позицію, підтвердивши прихильність і програмі партії, і своїм виборцям.

Тому ще раз підкреслю: незаконний з'їзд, навіть якщо він буде проведений цими особами, не матиме законних юридичних наслідків.

Ми будемо боротися, ми будемо в судовому порядку, за допомогою правоохоронних органів, за допомогою ЗМІ та однопартійців захищати правду, і ми впевнені у своїй перемозі", - резюмував опозиційний політик.

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны