СБУ депортувала кремлівського пропагандиста
СБУ депортувала кремлівського пропагандиста

СБУ депортувала кремлівського пропагандиста

Служба безпеки України вислала з країни білоруського журналіста Павла Карназицького.

Про таке повідомила прес-служба СБУ на своїй сторінці у Facebook.

За даними правоохоронців журналіст поширював антиукраїнську пропаганду.

"Оперативники спецслужби встановили, що іноземець, котрий проживав в Україні нелегально, публічно розповсюджував фейкову інформацію.

Зокрема, під час виступів на деяких телевізійних каналах він ставив під сумнів визнані міжнародною спільнотою докази присутності військ країни-агресора на тимчасово окупованих територіях нашої держави", – наголосили в СБУ.

Крім того, Карназицький неодноразово публікував антиукраїнські матеріали на медіа-ресурсах, підконтрольних терористичним організаціям "ДНР" та "ЛНР".

Голова СБУ Василь Грицак зазначив, що після введення обмежень на в'їзд російських громадян в Україну спецслужби РФ все частіше залучають до провокацій іноземців.

"Діяльність подібних проплачених Росією пропагандистів становить загрозу не тільки національним інтересам України, але й суперечить законодавству країн їх походження", – зауважив Грицак.

Слід зазначити, що 2 січня 2019 року іноземця примусово повернуто до РБ із забороною в'їзду в Україну терміном на 3 роки.

Так, у період з 17 березня до 26 квітня 2018 року було досліджено десять програм RT, які висвітлювали політичну проблематику.

В семи з них були виявлені принципи неупередженості, що становить серйозне порушення правил телерадіомовлення.

Источник материала
Поделиться сюжетом