Чотирьом полоненим морякам продовжили арешт до 26 квітня
Чотирьом полоненим морякам продовжили арешт до 26 квітня

Чотирьом полоненим морякам продовжили арешт до 26 квітня

Чотирьом полоненим українським морякам Роману Мокряку, Андрію Оприску, Євгенію Семидоцькому та Сергію Цибізову у вівторок, 15 січня, вже обрали запобіжний захід у Лефортовському суді Москви у вигляді тримання під вартою до 26 квітня.

Про це повідомила кореспондентка Громадського з зали суду.

Зазначається, що засідання суду відбувалося в закритому режимі, як і клопотала ФСБ.

Оголошення рішення було відкритим — на ньому були присутні журналісти та родичі полонених.

Попередньо Лефортовський суд Москви відмовився передати розгляд клопотань про продовження арешту затриманим в Керченській протоці українським морякам до військового суду.

Як повідомляли, дипломати з Латвії, ЄС, США, Великої Британії, інших країн Балтії, Польщі, Чехії, Швеції та Данії у вівторок, 15 січня, приїхали на засіданні суду у Москві щодо українських моряків.

Українські моряки відмовилися давати свідчення в суді країни-агресора.

Невдовзі після цього слухання закрили від публіки на прохання обвинувачення.

Судове засідання щодо продовження арешту захопленим українським морякам розпочалося в Москві у вівторок, 15 січня, о 09:30.

Так, кораблі ВМС України у складі двох малих броньованих артилерійських катерів та рейдового буксиру здійснювали плановий перехід з порту Одеси до порту Маріуполь Азовського моря.

Російський прикордонний корабель "Дон" здійснив таран українського рейдового буксира, в результаті якого пошкоджено головний двигун корабля, обшивку та леєрне огородження, втрачено рятувальний плотик.

Згодом російські кораблі відкрили вогонь по корабельній групі Військово-морських сил ЗС України під час виходу з Керченської протоки, внаслідок чого є поранений.

Крім того, у ВМС ЗС України повідомили, що за оперативною інформацією малі броньовані артилерійські катери “Бердянськ”, “Нікополь” вражені вогнем противника та втратили хід.

Рейдовий буксир “Яни Капу” також примушений до зупинки.

Кораблі та екіпаж (24 українських моряки) були захоплені спецназом РФ.

Источник материала
Поделиться сюжетом