У СБУ анонсували блокування антиукраїнських сайтів
У СБУ анонсували блокування антиукраїнських сайтів

У СБУ анонсували блокування антиукраїнських сайтів

СБУ.

Найближчим часом буде заблокований новий перелік інтернет-сайтів, які загрожують національній безпеці України.

Про це в ефірі одного з телеканалів заявив начальник Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки СБУ Олександр Климчук, передає "Інтерфакс".

"Наявна у Служби безпеки інформація свідчить про те, що основний ухил російські спецслужби робитимуть на гібридну агресію: кібератаки, атаки на кібернетичний простір та об'єкти критичної інфраструктури.

А також інший вектор - інформаційні впливи, фейкові новини й атаки на інформаційний простір", - заявив Климчук.

Він наголосив, що в СБУ є інформація, що російські спецслужби готують потужні кібератаки перед виборами в Україні і під час самих виборів.

"Вони можуть відбуватися не лише на електронні системи безпосередньо Центральної виборчої комісії, а можуть атакувати об'єкти критичної інфраструктури, такі як транспорт, зв'язок, фінанси й енергетика", - додав представник СБУ.

За його словами, такі дії можуть негативно вплинути на процес виборів.

Водночас він підкреслив, що Україна зможе ефективно реагувати на такі кіберзагрози.

Олександр Климчук повідомив, що Росія вкладає величезні кошти та зусилля у розвиток мережі інтернет сайтів, які ретранслюють пропагандистські ідеї, а також використовують для таких цілей соціальні мережі.

"За останній рік було заблоковано майже 2 тисячі фейкових акаунтів (у соцмережах - ред.), було подано для санкцій майже 200 інтернет сайтів, які пропагували Російську ідеологію.

У цьому році подано ще 100 сайтів, які найближчим часом, найближчим указом президента буде введено в дію рішення РНБО і ці сайти будуть заблоковані", - додав Климчук.

Він зазначив, що останнім часом СБУ фіксує групи інтернет агітаторів, які співпрацюють з російськими кураторами та отримують від них грошову винагороду та завдання щодо дискредитації виборчого процесу.

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны