ЗМІ: НАБУ розслідує діяльність родини Круків
ЗМІ: НАБУ розслідує діяльність родини Круків

ЗМІ: НАБУ розслідує діяльність родини Круків

НАБУ розслідує кримінальне провадження про можливі зловживання братів Крук, пов'язаних в т.

з будівництвом мостового переходу через Сухий Лиман, повідомляє "КП в Україні".

Куратором проекту будівництва моста був колишній перший віце-мер Чорноморська, а раніше директор Іллічівського порту Юрій Крук.

Діяльність Крука, пов'язана з будівництвом мосту, а також з роботами по днопоглибленню в порту Чорноморська, є одним з головних епізодів розслідування НАБУ.

Детективи Бюро аналізують матеріали Державної аудиторської служби, в ході перевірки якої були виявлено порушення на сотні мільйонів гривень.

Будівництво, розпочате ще в 2016, кілька разів зупинялося і поновлювалося після виділення додаткових асигнувань.

Проект повинен був завершитися влітку минулого року.

Однак замість цього кошторисна вартість моста збільшилася більш ніж удвічі – з 100,5 млн.

до 217,3 млн.

грн., і роботи все ще тривають.

Не виключено, що слідство буде звертатися до епізодами кримінальних проваджень, відкритих різними правоохоронними органами.

Члени відомої в Одесі родини Круків вже не перший раз стають фігурантами кримінальних справ.

У серпні 2014 року Генпрокуратурою було відкрите кримінальне провадження №42014000000000838 в зв'язку з операцією, яку запланували Юрій Крук-молодший і його брат В'ячеслав Крук.

На думку слідства, брати намагалися продати Державної продовольчо-зернової компанії України належить їм збиткову "Українську національну стивідорну компанію" — за 15 млн.

В'ячеслав Крук був заарештований СБУ, в будинку Юрія Крука пройшли обшуки.

Цікаво, що підозрюваних хотіли взяти на поруки відразу п'ять нардепів Юрій Крук-старший (батько братів і засновник "Української національної стивідорної компанії"), Світлана Фабрикант, Руслан Сольвар, Віталій Барвіненко і Олександр Пресман.

У червні 2016 року правоохоронці затримали третього брата – Бориса Крука, в рамках кримінального провадження за підозрою екс-генерального прокурора Віктора Пшонки у відмиванні коштів.

На сайті Генпрокуратури було зазначено, що затриманий "підозрюють у співучасті у заволодінні колишнім Генеральним прокурором України державними грошовими коштами у розмірі понад 69 млн грн, призначеними для ремонту будівель Генеральної прокуратури України".

Борису Круку було повідомлено про підозру у вчиненні ряду злочинів, у тому числі особливо тяжких, у пособництві заволодіння грошей в особливо великих розмірах, відмивання отриманих злочинним шляхом доходів в особливо великому розмірі, а також в організації фіктивного підприємництва.

24 червня 2016 року Печерський райсуд Києва обрав запобіжний захід Борису Круку про арешт на 2 місяці з альтернативою застави в розмірі 30 млн грн.

Источник материала
Поделиться сюжетом