Поціновувачі глінтвейнів мають можливість насолодитися цим напоєм у холодні дні.
Вони не тільки зігрівають, а й створюють затишну атмосферу відпочинку.
У цій підбірці зібрані рецепти глінтвейнів, які смакують по-новому.
Мало хто пив цей напій з чаю каркаде, кави чи пива.
Про них розповів Олександр Климчук, бармен столичного ресторану "Долина Ельзас".
З сушеними грушами.
Змішати 150 мл води 150 г цукру.
Довести до кипіння.
Налити 1 л червоного вина.
Додати 3-4 бутони гвоздики, 4 горошини духмяного перцю, 2 палички кориці та перемішати.
Кинути по 5 кружалець яблук та сушених груш.
Нагріти напій, але не доводити до кипіння.
Зняти з вогню й настояти 10 хв.
під кришкою.
З вишнеюВ каструлю налити 2 склянки вишневого та 1 склянку яблучного соку.
Натерти цедру з 1 лимона.
Порізати 3 яблука на тонкі скибки і додати в теплий сік.
Додати 2 палички кориці та 6 бутонів гвоздики.
Змішати зі склянкою напівсухого вина та проварити 3-4 хв.
Вимкнути вогонь і додати 2 ст.
л меду.
Процідити та додати мед.
Накрити кришкою та дати настоятися 10 хв.
на теплій плиті.З апельсином.
Натерти з 1 апельсина цедру і подрібнити її.
Апельсин розібрати на дольки.
У каструлі змішати 750 мл червоного вина і 0,5 л апельсинового соку.
Додати 120 г цукру, 2 палички кориці, апельсин і його цедру.
Нагріти напій до розчинення цукру.
Не доводячи до кипіння, тримати на слабкому вогні 10-15 хвилин.
Розлити в чашки чи подавати гарячим.
З чаєм каркаде.
Залити в каструлю 1 л води до закипання.
Зменшити вогонь.
Всипати до води по 1 ст.
чорного чаю і каркаде.
Додати по ½ ч.
кориці, кардамону й імбиру.
Присмачити 6 бутонів гвоздики.
У каструлю налити 1 л червоного сухого вина.
Порізати по двоє яблук і апельсинів.
Додати їх та 150 г меду до вина й води.
Відразу зняти з вогню.
Нагріти 150 мл червоного напівсолодкого вина.
Додати 50 г рідкого меду і довести до кипіння, але не кип'ятити.
Зняти напій з плити і додати додай в нього паличку кориці, ½ ч.
кардамону та нарізаний скибочками лимон.
Налити 50 мл коньяку і настояти 10.
Розлити гарячий глінтвейн по чашках.
З пивом.
Налити в сотейник 700 мл темного пива.
Нагріти до кипіння.
Додати по ½ ч.
кардамону, тертого імбиру, мускатного горіха.
Покласти 1 паличку кориці, 3 бутони гвоздики і 3 ст.
Додати цедру 1 лимона і знову поставити сотейник на вогонь.
Довести до кипіння, вимкнути вогонь і розлити по склянках.
Прикрасити апельсиновими кільцями.
З кавою.
Нагріти 750 мл червоного вина.
Додати 150 г цукру та 100 мл міцної натуральної кави.
У суміш додати 2 ст.
лимонної цедри.
Налити 50 мл коньяку і вимкнути вогонь.
Настояти глінтвейн 5 хв.
під кришкою і розлити по склянках.