7 легких рецептів глінтвейну, які приведуть у захват
7 легких рецептів глінтвейну, які приведуть у захват

7 легких рецептів глінтвейну, які приведуть у захват

Поціновувачі глінтвейнів мають можливість насолодитися цим напоєм у холодні дні.

Вони не тільки зігрівають, а й створюють затишну атмосферу відпочинку.

У цій підбірці зібрані рецепти глінтвейнів, які смакують по-новому.

Мало хто пив цей напій з чаю каркаде, кави чи пива.

Про них розповів Олександр Климчук, бармен столичного ресторану "Долина Ельзас".

З сушеними грушами.

Змішати 150 мл води 150 г цукру.

Довести до кипіння.

Налити 1 л червоного вина.

Додати 3-4 бутони гвоздики, 4 горошини духмяного перцю, 2 палички кориці та перемішати.

Кинути по 5 кружалець яблук та сушених груш.

Нагріти напій, але не доводити до кипіння.

Зняти з вогню й настояти 10 хв.

під кришкою.

З вишнеюВ каструлю налити 2 склянки вишневого та 1 склянку яблучного соку.

Натерти цедру з 1 лимона.

Порізати 3 яблука на тонкі скибки і додати в теплий сік.

Додати 2 палички кориці та 6 бутонів гвоздики.

Змішати зі склянкою напівсухого вина та проварити 3-4 хв.

Вимкнути вогонь і додати 2 ст.

л меду.

Процідити та додати мед.

Накрити кришкою та дати настоятися 10 хв.

на теплій плиті.З апельсином.

Натерти з 1 апельсина цедру і подрібнити її.

Апельсин розібрати на дольки.

У каструлі змішати 750 мл червоного вина і 0,5 л апельсинового соку.

Додати 120 г цукру, 2 палички кориці, апельсин і його цедру.

Нагріти напій до розчинення цукру.

Не доводячи до кипіння, тримати на слабкому вогні 10-15 хвилин.

Розлити в чашки чи подавати гарячим.

З чаєм каркаде.

Залити в каструлю 1 л води до закипання.

Зменшити вогонь.

Всипати до води по 1 ст.

чорного чаю і каркаде.

Додати по ½ ч.

кориці, кардамону й імбиру.

Присмачити 6 бутонів гвоздики.

У каструлю налити 1 л червоного сухого вина.

Порізати по двоє яблук і апельсинів.

Додати їх та 150 г меду до вина й води.

Відразу зняти з вогню.

Нагріти 150 мл червоного напівсолодкого вина.

Додати 50 г рідкого меду і довести до кипіння, але не кип'ятити.

Зняти напій з плити і додати додай в нього паличку кориці, ½ ч.

кардамону та нарізаний скибочками лимон.

Налити 50 мл коньяку і настояти 10.

Розлити гарячий глінтвейн по чашках.

З пивом.

Налити в сотейник 700 мл темного пива.

Нагріти до кипіння.

Додати по ½ ч.

кардамону, тертого імбиру, мускатного горіха.

Покласти 1 паличку кориці, 3 бутони гвоздики і 3 ст.

Додати цедру 1 лимона і знову поставити сотейник на вогонь.

Довести до кипіння, вимкнути вогонь і розлити по склянках.

Прикрасити апельсиновими кільцями.

З кавою.

Нагріти 750 мл червоного вина.

Додати 150 г цукру та 100 мл міцної натуральної кави.

У суміш додати 2 ст.

лимонної цедри.

Налити 50 мл коньяку і вимкнути вогонь.

Настояти глінтвейн 5 хв.

під кришкою і розлити по склянках.

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны