Україна незадоволена ростом кількості українців, яких Ізраїль не пускає на свою територію
Україна незадоволена ростом кількості українців, яких Ізраїль не пускає на свою територію

Україна незадоволена ростом кількості українців, яких Ізраїль не пускає на свою територію

14:45, 28 лютого 2019.

Політика.

106.

З початку року в Україну не пропустили близько 120 громадян Ізраїля, тоді як Ізраїль не пропустив майже 600 громадян України.

З початку року Ізраїль не пропустив майже 600 громадян України \ Андрей Семко.

З початку року Ізраїль не пропустив на свою територію у п'ять разів більше громадян України, ніж Україна – громадян Ізраїля.

Про це на прес-конференції повідомив помічник голови Державної прикордонної служби Олег Слободян.

Коментуючи інцидент з недопущенням громадян Ізраїля на територію України та аналогічним вчинком ізраїльських прикордонників, який стався декілька тижнів тому, та в цілому ситуацію з відмовою громадянам України в перетині ізраїльського кордону, Слободян розповів, що на початку цього тижня голова Держприкордонслужби Петро Цигикал мав зустріч з послом Ізраїля в Україні.

«Голова ДПСУ довів до посла декілька речей: по-перше, на 21% зріс потік громадян Ізраїля до України, і відповідна кількість відмов громадянам Ізраїля також збільшилась.

По-друге, в цілому відсоток відмов відносно громадян Ізраїля є невисокою у порівнянні з рішеннями про відмови, які приймаються стосовно громадян інших країн.

Також він зазначив, що Держприкордонслужба діє в межах законодавства, а Ізраїль є дружньою країною, тому оглядати цю проблематику потрібно з такої позиції», - сказав Слободян.

Крім того, він розповів, що з початку року в Україну не пропустили близько 120 громадян Ізраїля, тоді як Ізраїль не пропустив майже 600 громадян України.

Разом з тим Слободян додав, що Держприкордонслужба дійсно відмовляє деяким іноземцям, в тому числі, і з Ізраїля, в перетині кордону.

«Але це вимушена міра, яка обґрунтована агресією Російської Федерації та низкою нових загроз, що з'явилися останнім часом», - зауважив Слободян.

Як повідомляв УНІАН, 15 лютого в ізраїльському аеропорту імені Давида Бен-Гуріона кілька годин утримували 140 українців.

Українців затримали без пояснень і дозволу переміщатися на території аеропорту, будь-яке пересування здійснювалося під конвоєм.

За інформацією народного депутата України Георгія Логвинського, українців затримали у відповідь на відмову у в'їзді 35 ізраїльтянам в аеропорту «Бориспіль».

У МЗС Ізраїля заявили, що в аеропорту Києва затримали 35 ізраїльтян, 28 з яких придбали квитки на різні рейси.

За словами Логвинського, українські прикордонники відмовили їм у в'їзді на законних підставах - через відсутність достатньої суми грошей або підтвердженої мети візиту.

Проте на знак протесту, за словами керівників МВС Ізраїля, в аеропорту імені Бен-Гуріона в Тель-Авіві затримали цілий літак з України із 140 українськими громадянами.

#українці#Ізраїль.

Источник материала
Поделиться сюжетом